19 miljoni liikmega Euroopa suurim autoklubi on oma 110 tegevusaastaga saavutanud tõsise koha sakslaste südameis, nende mobiilselt ringi liikuvad automehaanikud nn kollased inglid (kollastes ADAC autodes) pakuvad abi maanteel hätta jäänud juhtidele, nende 44 helikopterit pakub kiirabiteenuseid üle Saksamaa, nende ajakiri ADAC Motorwelt on suurim Saksamaal ja ennekõike, ka Forte vahendusel on lugejad võinud tutvuda ADAC-i läbiviidud autotestidega.

Täna kinnitab ADAC-i tegevjuht Karl Obermair ajalehele Süddeutsche Zeitung, et nüüdseks juba endine kommunikatsioonipealik Michael Ramstetter pole mitte vaid viimaseid Volkswagen Golfi numbreid ilusamatena näidanud, vaid võltsimisega on tegeldud juba mitu aastat. Ka Ramstetter ise kinnitab ajalehele, et on igasugust "s...ta kokku keeranud."

Jutt pole küll autode turvatestidest, vaid Motorwelti lugejahääletuse ilustamisest. Tegelikult olevat Golf  saanud kümme korda vähem punkte, kui neid maailmale esitleti.  Ramstetter on kogu süü enda  kanda võtnud ja nüüd loodetakse nähtavasti, et plekk terve ADAC-i mainet igaveseks ära ei riku.