See pisike ja ilus aparaat jõudis Eesti tehnikakauplustesse 2013. aasta detsembris. Hetkel Photopointis 699-eurose hinnasildiga varustatuna kuulub see pigem soodsamapoolsete hübriidkaamerate hulka.

Nagu aga allpool näeme, on see funktsionaalsuse ja võimekuse poolest pigem tippklassi hübriidkaamerate sarnane, kirjutab Digitest.ee.

Selle aparaadiga on Panasonicu hübriidkaamerate seeriasse ilmunud uus vereliin. Seni oli firma valikus seeriate G, GF, GX ja GH aparaadid. Nüüd lisandub GF-i ja GX-i vahele GM. M-täht võiks siin ilmselt olla tähistuseks omadussõnale minatuurne.

Kaamerat Lumix GM1 on kõige parem iseloomustada sellest aste kõrgemal asetseva hübriidi Lumix GX7 abil.

Panasonic on ka ise seda tunnistanud, et GM1 oli inseneride püüdlus pakkuda GX7-kaamerat võimalikult pisikeses korpuses.

Selle jaoks disainiti põhjalikult ümber enamik kaamera sees olevaid komponente. Näiteks on sensorid neil kahel täpselt samad – koos sensorit ümbritseva mehhanismiga olevat sensor aga 30% väiksem. Katikusüsteem olevat aga koguni 80% väiksem.

Piskesest korpusest hoolimata on sellesse imepärasel moel suudetud mahutada nii välklamp kui ka WiFi-moodul. Juhtnuppe pole küll palju, nende puudust kompenseerib mõnevõrra aga puutetundlik ekraan.

Ja siis veel objektiiv – komplektis olev 12-32 mm objektiiv on spetsiaalselt selle aparaadi jaoks valmistatud ja väga pisike.

Niisiis tundub siin olevat tegu ühe huvitavama hübriidkaameraga, mida 2014. aastal fototehnikakauplustest leida võib.

Huvitavus aga pole veel põhjuseks, miks keegi selle kaamera eest 699€ välja käima peaks. Põhjuseks võiksid olla ikkagi mugav pildistamiskogemus ja ilusad pildid.

Loe täisteksti ja vaata testipilte saidil Digitest.ee.