Venemaa kultuuriministri adjutandi Arseni Mironovi sõnul eeldab ministeerium videomängude tootjatelt sündmuste realistlikku ja ajalooliselt tõetruud esitamist, sest mäng peaks lisaks meelelahutuslikule poolele andma oma panuse ka isamaalisesse haridusse, vahendab VideoGamers.eu.

Mironov lisas, et välismaistes videomängudes sageli esitatav Venemaa sõdurite negatiivne kuvand ja ajaloosündmuste ebatäpne esitamine on murettekitav ning sellised mängud tuleks riigis ära keelata.

Valitsuse videomänguküsimustega tegeleb kultuuriministri Vladimir Medinski juhitav Venemaa Sõjaväeajaloo Selts, mille esimene videomänguprojekt keskendub Venemaa lennuväele Esimese maailmasõja aastatel.

Hetkel peab Venemaa valitsus sellega seoses läbirääkimisi mitmete kohalike mänguarendajatega. Nii selle kui ka tulevikus loodavate mängude toetuste täpsed suurused selguvad peatselt.

Juba praeguseks keelatud videomängude hulgas on näiteks reaalaja-strateegia Company of Heroes 2 (ülaloleval pildil).

Selle müük Venemaal peatati augustikuus pärast seda, kui mitmed mängijad olid väljendanud oma rahulolematust Teise maailmasõja aegse Nõukogude Liidu kuvandi suhtes.