Saidil Amazon.com otsinguid sooritades näeme, et mitmeid mänge saab osta 60+ asemel kuni 50 dollariga.

Nii PS4 kui ka One'i väljalaskes on juba alla hinnatud näiteks FIFA 14 ja LEGO Marvel Super Heroes.

Hulgaliselt allahindlusi leiame aga ühele platvormile keskendudes, eriti Xkasti puhul. (Toodud näited võivad vastavalt e-poe käigushoidjate suvale või muudele teguritele muidugi peagi muutuda):

PS4: Battlefield 4, Knack, Madden NFL 25.

One: Call of Duty: Ghosts, Assassin's Creed 4: Black Flag, Dead Rising 3 Day One Edition (ülaloleval pildil), Fighter Within, Forza Motorsport 5 Day One Edition, NBA 2K14, Need for Speed: Rivals, Ryse: Son of Rome.

Mõlema konsoolitootja esindajad kuulutasid, et nende seadet osteti esimese ööpäeva jooksul miljon eksemplari, nii et kiiresti saabunud allahindlus ei põhine tingimata murel konsoolide tuleviku pärast.

Amazon loodab pigem, et kuna jõuluhooaeg on alanud, tasub "soodukas" end ära keskmisest elavama müügi näol. Ja meelitab mõne isegi konsoole ostma.

Paljud võivad ju otsustada hiljutiste uudiste ja netikommentaaride valguses uute mänguseadmete ostmise edasi lükata, kuna suur osa seni ilmunud mängudest on saadaval ka teistele, vanematele platvormidele.

Ja üldise arvamuse kohaselt ei ole PS4/One'i esmane mänguvalik piisavalt meelitav, et selle nimel sadu eurosid uute seadmete nimel "magama panna".

Muide, videomängusõbrad Ühendkuningriigis ahastavad praegu selle üle, et PS4-le allalaaditavad mängud saabuvad liiga kõrgete hindadega (võrdluses One'i digivaliku ja reliisidega füüsilistel ketastel). Asi muutub ehk nädala jooksul, sest PS4 müük algab saareriigis alles reedel.

Loota võib, et kiired allahindlused tabavad tabavad PS4/One'i lustivara ka mujal riikides, kui mitte Eestis.

[HILJEM LISATUD] Sony teatas, et PSNis nähtud digimänguhinnad ei pruugi samaks jääda, vaid ilmselt odavnevad. Midagi kindlat siiski ei lubata.