Muidugi on selliste aparaatide hinnad päris krõbedad. Nii on tavaline praktika see, et algajam pildistaja ostab soodsama APS-C-mõõdus sensoriga kaamera, mis oskuste edenedes ja rahakoti paksenedes mõne aasta pärast täiskaadri vastu vahetatud saab, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Viimasel aastal on täiskaadersensoritega kaamerate hinnad aga juba päris madalale langenud. Canon EOS 6D kere saab hetkel näiteks Photopointist kätte 1829 euroga ja Nikoni D600 kaamera koos objektiiviga maksab koguni 1799€.

Nii otsustab üha enam fotohuvilisi alluda looduse kutsele ja osta see täiskaader lõpuks ometi ära.

Täiskaadersensoriga kaamerate juures on aga üks koletu probleem. Nende ette sobivad objektiivid on kole kallid. Mõnikord lausa mitu korda kallimad kui APS-C-mõõdus sensoriga digipeeglitele valmistatud torud.

Näiteks maksab ainult poolkaadrile sobiv Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM 1099€. Ekvivalentne täiskaadersensoriga kaamerale sobiv Canon EF 24-70 mm f/2.8 L II USM objektiiv aga 2499€.

See tekitab olukorra, kus kaamera võib juba taskukohane olla, aga kuna objektiivid on selle jaoks nii kallid, ei saa see fotohuviline seda endale ikkagi lubada.

Siinkohal tuleb mängu Tamron. Täpsemalt astuvad lavale Tamroni eelmisel aastal avalikustatud objektiivid 24-70 mm F2.8 ning 70-200 mm F2.8.

Mõlemad sobivad suurepäraselt täiskaadersensoritega peegelkaamerate ette. Mõlemad on ilmastikukindla korpuse, värinastabilisaatori, kiire teravustamismootori ja valgusjõulise püsiavaga 2.8 profiklassi objektiivid. Mõlemad on EISA tehnikaauhindade jagamisel pärjatud Euroopa parima objektiivi tiitliga.

Mis aga olulisim: tänu nendele objektiividele muutub täiskaadersensoriga kaamera ostmine paljude jaoks taas reaalseks. Sest need Tamronid saab kätte uskumatult hea hinnaga.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Photopointi ajaveeb.