"Seda võimalust on kaalutud juba mõnda aega," ütles organisatsiooni pressiesindaja Christian Chartier AFP-le, vahendab BNS.

"Seda uuritakse ikka veel ja see on üks mitmest lahendusest, mille liikmesriigid on välja pakkunud, ja kuni otsust veel langetatud ei ole, jääb see üheks võimaluseks."

OPCW täitevnõukogu kiitis reedel heaks Süüria keemiarelvade hävitamise kava, mis näeb ette arsenali hävitamist 2014. aasta keskpaigaks väljaspool Süüriat. Täpsem plaan, kus ja kuidas see teoks tehakse, võetakse vastu 17. detsembril.

Maailma riigid on Süüria keemiarelvade hävitamise vajaduse osas ühel meelel, aga seni ei ole ükski nõustunud protsessi oma territooriumil läbi viima.

Viimati teatas Belgia kaitseminister Pieter De Crem esmaspäeval, et ei toeta Süüria keemiarelvade hävitamist Belgia territooriumil.

Ühendriigid on pakkunud Süüria enam kui tuhandetonnise keemiaarsenali hävitamist lisaks Belgiale ka Prantsusmaale ja Albaaniale. Albaania teatas reedel pärast ulatuslikke meeleavaldusi, et ei kavatse keemiarelvade hävitamises osaleda.

Ka Norra on välistanud keemiarelvade hävitamise oma territooriumil, kuid on valmis koos Taaniga osalema nende väljaveol Süüriast. Rahalist ja tehnilist abi on pakkunud ka Saksa välisminister Guido Westerwelle.