Mõni neist on rohkem õnnestunud, teised vähem. Viimaste aastate jooksul on nad teinud tõelisi pärle nagu 97 Titanium HD, 97 Platinum HD või ChildPad ning ka täielikke katastroofe, nagu näiteks Family Pad või Chef Pad.

Täna luubi all olev 80 Xenon ei viibi õnneks viimases grupis, vaid kaldub pigem esimesse. Aga see selleks, kiikame seda Archost natuke lähemalt, kirjutab Digitest.ee.

* Mudel: Archos 80 Xenon
* Operatsioonisüsteem: Android 4.1 Jelly Bean
* Ekraan: 8-tolline IPS LCD, 1024 x 768 pikslit, multipuutetugi
* Protsessor: Qualcomm Snapdragon S4, neljatuumaline, 1,2 GHz
* Graafikaprotsessor: Adreno 203
* Sisemälu: 4 GB, kuni 64 GB microSD mälukaart
* Operatiivmälu: 1 GB DDR3
* Võrgud: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth
* 3G: WCDMA 2100, 2G: GSM 850/900/1800/1900
* Sensorid: Asendisensor, A-GPS
* Ühendused: HOST-funktsiooniga microUSB, microSD pesa (kuni 64 GB), 3,5 mm kõrvaklapipesa
* Kaamera: 2-megapiksline tagapaneelil ning 0,3-megapiksline esipaneelil
* Vooluallikas: Liitium-polümeer aku
* Mõõdud: 213 x 155 x 11,3 mm
* Kaal: 440 g

Antud tahvelarvuti kasutab operatsioonisüsteemi Android 4.1 Jelly Bean, mis seab väikeseid piiranguid. Nimelt ei saa selle versiooniga lisada seadmele erinevaid kasutajaid.

Kui sa oled üksik poissmees või disainitundlik neiu, kes ei taha endale iPadi osta, siis ei ole sellega probleemi. Lastega sama seadet jagades on hädaks see, et töölaud (ning ka Google Play rakenduste nimekiri) on risustatud müriaadi erinevate mängudega.

Foto: Digitest.ee

Ekraaniks on 4:3 küljesuhtega 8" IPS-paneel, mille lahutusvõime on 1024 x 768 pikslit. Vähe? Alles 10 aastat tagasi oli see pigem standardvalik CRT monitoride puhul ning veel 6 aastat tagasi oli enamus sülearvutitest sellise punktide hulgaga.

Samade parameetritega ekraan oli iPad mini küljes ning seal oli see piisav. Tegelikult on sellest maa ja ilm veebi sirvimiseks ning meilide lugemiseks/kirjutamiseks. Kui soovid suuremal ekraanil näiteks filme vaadata või sõpradele oma viimase reisi pilte näidata, siis jah, kuna HDMI-väljundit ei ole, tekib väikeseid probleeme.

Samas on IPS-paneeli vaatenurk suurepärane iga nurga alt vaadates. Isegi siis, kui vaatenurk ebamääraselt suureks läheb – värvid püsivad loomutruud ning kontrastsus ei muutu.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee.