Teeme kokkuvõtte: 12,1-tolline moodul, toetab 4K resolutsiooni, tänaste tahvlite kohta samas üliterava pildiga (365 pikslit tollile), mõistlikud mõõtmed, kaal ja energiatarve... Ja kolib reaalsetesse seadmetesse elama kuuldavasti õige pea!

Pisi- ja keskmisi LCD ekraane tootva Japan Display (INCJ, Toshiba, Sony ja Hitachi) vallatud lähituleviku-plaanid sellega aga veel ei piirdu.

Nende uus saavutus telefonidesse sobivate paneelide vallas on 5,4-tolline ekraan, mis pakub resolutsiooni 1440 x 2560 ja ekraaniteravust tervelt 543 pikslit tollile.

Japan Display loodab sellised telefoniekraanid turule tuua 2014. a lõpus või hiljemalt 2015. a keskel.

Arvata võib, et Sony saab need kasutusele võtta n-ö esimeses järjekorras, aga JD teenindab ka näiteks Apple'it.

Võrdluseks võib öelda, et hetkel levinud telefonides tasuks ekraanilt oodata kuni umbes 340 pikslit tollile ja lahutust 720p kandis. (Mis ei tähenda muidugi, et need oleks viletsad.)

Üks tähelepanuväärne erand on poole aasta eest ilmunud Samsung lipulaev Galaxy S4, mis pakub Full HDd ja 441 pikslit tollile.

Muidugi meenub Apple'i esindajate väide, et inimsilm ei suudagi üle 326 ppi teravust eristada, nii et kõrgema pikslit-tollile näitajaga seadmed teevad kasutut tööd... aga see vaidlus jäägu teiseks korraks. Kindel on see, et nutiseadme ekraanilt teksti lugedes kulub siin ära pigem suurem number.