Elektriparkide ehitus peaks teostuma järk-järgult. 2014. aastaks tuleb saavutada 200 MW pügal. Määrus, mille väljastas California Avalike Teenuste komisjon (Public Utilities Commission), on osariigi vastloodud taastuva energia programmi olulisim lüli. Programmis on kirjas, et kuueteist aasta pärast peab osariigi koguelektrotoodangust olema 33% taastuvatest allikatest. See tagaks Californiale suurima taastuvenergia osalusega riikide ja osariikide edetabelis Saksamaa kõrval esikoha. Programmi autoriks on komisjoni liige Carla Peterman.

Ekspertide arvates on tuule- ja päikeseparkide rajamine mõttekaim siis, kui nende juures on vahendid toodetud elektri pikaajaliseks talletamiseks. Vastasel juhul oleks päiksevalguse või tuule puudumisel elektrivarustus katkendlik või olematu.

„Californa taastuvenergia programm on pöördelise tähendusega,“ ütles Bostonis asuv energeetikakonsultant Chet Lyons intervjuus ajalehele San Jose Mercury News. „Taristu muutmine päädib energia käsitlemises ilmselt uue mõtteviisiga. Vana rada tallata on muidugi kergem, ent teiste osariikide juhtide jaoks loob California pretsedendi.“

Olgugi, et otsuse kiitis üksmeeles heaks viis komisjoni liiget, tundis kaks neist muret mandaadi mõjust tarbija rahakotile, sest energia muundamiseks ei tohi kasutada kõige odavamat nn. veetorni tehnoloogiat: taastuvelektriga pumbatakse vesi maapinnast kõrgemal asuvasse hoidlasse ning lastakse siis vajadusel läbi generaatori madalamale potentsiaalile tagasi. Lubatud meetodite hulgas on muu hulgas akupargid ning hoorattad, mis on aga kallid.

Uurimisasutuse Pike esindajate arvates võiks Ameerika Ühendriikides 2022. aastaks olla koguni 14 GW (109 W) mahus elektritalletusparke, ent vaid siis, kui 1 kWh talletusühiku rajamine maksaks 700-750 dollarit (500-540 eurot, toim).