Mehe, kes on proovinud maha jätta, seisab nüüd aga tühermaal, silmitsi oma kirega ja – allub sellele. Võib-olla oli tema viimane doos ajast, mil toodeti veel filmikaameraid ja ta jäägitult fotograafiale andus, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Aastaid pole tema sõrmi paitanud valikuketaste metalne tekstuur ja kõrvu kostnud joovastav katikuheli. Nüüd aga on ta oma kätte saanud selle...

Ülalolev video on esimene viiest teaser-stiilis promovideost uue, seni avalikustamata kaamera kohta.

Aparaadi arvatav nimi on Nikon DF ja selle eeldatav esitlemise kuupäev on 06. november.

Päris kindel võib nüüdseks olla selles, et kaamera saab sarnaselt Fujifilmi ja Olympuse viimaste tippklassi fotoaparaatidega olema retrovälimusega.

Lisaks on ülimalt tõenäoline, et Nikon DF saab olema täiskaadersensoriga peegelkaamera, mille ette saab keerata Nikkori F-bajonetiga peegelkaameraobjektiive.

Nüüd aga läheb huvitavaks. Erinevalt tavalistest peegelkaameratest arvatakse Nikon DF-il olevat kahefunktsiooniline pildiotsija.

Pentaprisma ja peegel on sel aparaadil kenasti olemas, nii et kui peegel alla lastud on, näeb fotograaf kadreeringut läbi objektiivi – täpselt nagu tavalise peegelkaamera puhul.

Kui aga kaamera Live View režiimi lülitada ja peegel üles tõuseb, kuvatakse pildiotsijas kadreeringut elektroonilise pildiotsija abil. Sarnane patent esitati Nikoni poolt 2013. aasta algul.

Nikon reklaamib seda kaamerat väljendiga "Puhas fotograafia". Ei tea, kas ainult selle väljendi pärast või ka muude faktide ja lekete alusel – kuid NikonRumours veebileht sedastab, et kaameral Nikon DF videorežiimi üldse polegi.

Selle asemel on aparaadil hoopis ka kahefunktsiooniline (elektrooniline ja mehaaniline) katik ning loomulikult on sensor ilma madalpääsfiltrita. Teravustamissüsteem tulevat ilmselgelt sama 39-punktiline nagu D610-el.

Paljud peegelkaamera-armastajad kritiseerivad teravalt elektrooniliste pildiotsijatega hübriidkaameraid, öeldes, et nende pildiotsijad on aeglased ja pikslised ja muidu kasutamiskõlbmatud.

Selge on aga see, et võrreldes optiliste pildiotsijatega pakuvad elektroonilised ka olulisi eeliseid. Näiteks info kuvamine pildiotsijas kadreeringu peal või särituse hindamine pildiotsijast paistva vaate põhjal.

Nikon asub nüüd tegema julget sammu, püüdes pakkuda parimat mõlemast maailmast. Seda muidugi juhul, kui kuulujutud ikka tõele vastavad…