Forte on avaldanud artikli, kuidas tehnikatootjad on muutunud hoolimatuks ja toovad paljud seadmed turule nii väikeste kui ka suurte puudujääkidega, mis tagantjärele parandatakse (aga mitte alati).

Tahad olla esimeste ostjate seas? Palju õnne, sinust saab vabatahtlik testija, kes peab selle au eest veel peale maksma!

Sama kehtib mängukonsoolide vallas. Näiteks novembris ilmuv PlayStation 4 ei sisalda paljusid võimalusi, mille toel Sony seda reklaamib.

Nagu hiljutise näitena Nintendo Wii U puhul, ei saa värske PS4 omanik seadet lahti pakkides kõiki selle võimalusi kohe kasutada.

Nimelt ootab netiühenduse loomise järel allalaadimist tarkvaratäiendus 1.50 mahuga 300 MB, mis lisab terve hulga featuure ja võimalusi:

* võimalus DVD- ja Blu-ray kettaid kasutada;
* Remote Play (striimi PS4 lustivara PS Vita ekraanile, mida toetavat "enamus PS4 mängudest"; samuti PS Vita või nutiseadme muutmine lisaekraaniks);
* salvesta ja laadi üles pilte ja klippe;
* mängusessioonide leviedastus ja nende jälgimine;
* võimalus alustada mängu juba selle allalaadimise ajal;
* mitme kasutajaga sisselogimine;
* häälvestlused korraga kuni 8 osalejale;
* eraldimüüdav kaamera-lisaseade PlayStation Camera omandab näotuvastuse ja hakkab häälkäsklusi mõistma;
* võimalus käivitada taustal muusikapleier Sony Music Unlimited;
* osaleda netipõhistes mitmikmatšides.

See nimekiri sarnaneb juba suuresti täieliku nimekirjaga, miks PS4 üldse osta tasuks.

Probleem ei eksisteeri ainult põhimõttelisel tasandil. Kõik PS4 ostjad peavad ju värskenduse 1.5 reaalselt alla laadima. Mõned on kannatlikud ega püüa seda teostada võimalikult ruttu, aga siiski on üsna realistlik eeldada pikki ootejärjekordi, serveriprobleeme jms.

Mainitud probleeme pole sarnases olukorras suutnud vältida ükski suurem tehnoloogiafirma ja naiivne oleks loota, et Sonyst saab esimene.

Hea lahendus oleks lubada värskendus 1.5 juba praegu või lähitulevikus alla laadida, näiteks mälupulgale talletada ja konsooli koju tuues see manuaalselt paigaldada. (PS3 kasutajale on sellised toimingud täiesti võimalikud, sama võib ilmselt tulevikus oodata ka PS4 puhul.)

Mõnda võimalust tuleb oodata isegi kauem kui PS4-ga samal ajal saabuv värskendus 1.5.

Näiteks oodatud ja kasulik suspend/resume mode lisandub "lähitulevikus". See on põhimõtteliselt tavaarvutitest tuttav unerežiim, mis võimaldab ootel mängu ruttu jätkata.

PS4 ilmub Põhja-Ameerikas 15. novembril ja Euroopas 29. novembril. Väike viivitus ei anna siiski alust loota, et eurooplane saab juba "värskendatud" konsooli.

Parem oleks ilmselt aastake oodata, et Sony väljastaks uuema, parandatud mudeli nagu konsoolivallas tavaks. Mida arvate, mängumaanid?

[HILJEM LISATUD] Sony on mainitud värskenduse juba netti riputanud ja nüüd võib tõesti loota, et pikad allalaadimisjärjekorrad jäävad ära. Kas värskendus saabus seetõttu, et ülalolevat lugu üsna usinalt ka lääne tehnikasaitidel kajastati?

[VEEL HILJEM LISATUD] Nüüd selgus veel see, et 300 MB värskenduse saab alla laadida PS4 muu tegevuse taustal, nii et mängima saab kohe hakata. Toodud nimekirja hüved avanevad siiski värskenduse paigaldamise järel. Aga vähemalt saate midagi teha, kuni allalaadimisjärjekorras olete või parajasti alla laadite. Välja arvatud muidugi juhul, kui ka konkreetsed mängud nõuavad mingeid allalaadimisi ja sellega seoses järjekordi tekib.