Välimuselt peegelkaamera sarnane, ent objektiivide vahetamise võimalus puudub. See-eest on kaameral lausa 60x optiline suum, millega saab kõik kaugel asuvad pisikesed asjad pildile püütud, kirjutab Digitest.ee.

Ent mis muudab selle kõigist teistest kompaktkaameratest erilisemaks – objektiivi lainurk on 20 mm(!), mitte 24, 26 või 28 nagu tavaliselt. See on ikka tõsiselt lai ja pildile mahub korraga väga palju.

Kuna kaamera kere on füüsiliselt üsna suur, on seda mugav käes hoida. Soovi korral saab kinnitada kaela paela, mis teeb käsitlemise veel mugavamaks.

Kaamera peal asub režiimide valikuketas, kus on olemas nii manuaal, ava-, säriajaprioriteet režiimid kui ka automaatne ja pildimenüü (maastik, portree, öine võte jm) algajatele.

Lainurk on tõesti lai. Kui teha pilt madalamalt kui tavaliselt, ning pildistav objekt on lähedal, moonutab päris palju. Kui aga pildistada avarat maastikuvaadet, siis ei ole moonutus segav.

Põhiline asi selle mudeli juures on muidugi ülisuur suum. Seda on lausa 60x. Heades valgustingimustes saab vabalt lõpuni välja suumida, hämaras eriti üle 30x suumida ei tasu.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Digitest.ee.