Selline küsimus torkas pähe pisi- ja keskmises mõõdus LCD-ekraane tootva Japan Display esindajatele, kuhu kuuluvad INCJ, Toshiba, Sony ja Hitachi.

Nad otsustasid, et vaja on hoopis 4K-ekraaniga tahvleid, mis pakuvad neli korda rohkem piksleid kui Full HD resolutsioon.

Panasonic suutis 4K ekraani teatavasti suruda juba 20-tollise ekraaniga isendisse, kuid see on selgelt liiga jurakas, et tahvlisõprade seas väga populaarseks muutuda.

Japan Display sai aga maha 12,1-tollise TFT-mooduliga, millel on tänaste tahvlite kohta üliterav pilt (365 pikslit tollile).

Võrdluseks niipalju, et Apple'i äsjatutvustatud Retina-mini ehk mini 2 (ilmub novembri teises pooles) pakub lahutusvõimeks 326 pikslit tollile ja see on hetkel tahvlivallas kõva sõna. Netis surfates ja teksti lugedes olete sellise teravuse üle tänulikud.

Eriti eeskujulikud nutitelefonid on pigistanud Full HD ekraanil välja juba ka näiteks 440 pikslit tollile, aga see on teine teema.

Mis veel parem, messil FPD International 2013 tutvustatud uudne 4K moodul pakub terava pildi ning meeldivate mõõtmete ja kaalu kõrval kuuldavasti mõistlikku energiatarvet.

Kerge, mõistlikult pisike 4K tahvel, mis ei purusta käest kukkudes elutoa klaasist kohvilauda? Oodake siis, kuni see uutesse tahvlitesse jõuab! Nagu aru saada, on Japan Display vägagi huvitatud, et see peagi juhtuks.