Seal ju Euroopa ravikindlustuskaart ei kehti. Pealegi on näiteks USA-s tervishoiuteenuste hinnad uskumatult kõrged. Koduses Euroopas ja eriti meie lähiriikides aga ei peeta seda millegipärast aga kuigi tähtsaks. Paraku ekslikult.

• EL ravikindlustusest ei pruugi reisil piisata
• Ravikindlustuskaart tasub alati kaasa võtta
• Eriti oluline on lisakindlustus suusareisidel

Sageli arvatakse, et kui ravikindlustuskaart on olemas, ei ole reisikindlustust vajagi. Ravikindlustuskaart on tõepoolest vajalik, kuid peab teadma, et selle kindlustuskate on igas Euroopa Liidu riigis erinev. Enne reisi tasub Eesti Haigekassa kodulehelt järele uurida, mis teenuseid saab sihtriigis riikliku ravikindlustusega, mille eest aga tuleb ise maksta.

Sageli on ravikindlustuskaardi omanikul kohustus tasuda teatud omavastutus: näiteks visiiditasu või voodipäeva tasu. Tasuline on ka kiirabiteenus, mille eest tuleb maksta ligikaudu 100 eurot. Kui reis venib haiguse tõttu pikemaks või on vaja plaanitust varem koju naasta, tuleb ka see omal käel korraldada.

Eriti oluline on reisikindlustus suhteliselt ohtlikel suusareisidel. Näiteks oleme olnud klientidele abiks suusamäel juhtunud õnnetuste korral: tasunud jalaluu murru ravi omavastutusena umbes 10 000 eurot, rangluumurru raviks isegi 30 000 eurot, pisema vigastuse korral aga umbes 500 eurot. Kulud võivad seega ulatuda kümnetesse tuhandetesse eurodesse. Reisikindlustusega ei ole vaja aga lisakulude pärast muretseda, need hüvitab kindlustus.

Euroopasse reisides tasub igal juhul kaasa võtta ka Euroopa ravikindlustuskaart, sest tihti on ette tulnud juhtumeid, kus klient pöördub vigastusega haiglasse ja peab seal ootama, kuni tehakse kindlaks tema ravikindlustuse andmed. Abi andmine läheb kiiremini, kui kaart on kaasas.

Reisikindlustus aitab ka reisitõrgete korral

Teine põhjus reisikindlustuse tegemiseks on tõsiasi, et reisil võib ette tulla palju muid, tervisega mitte seotud muresid, mis võivad samuti päris kalliks osutuda. Näiteks võib pagas sihtkohta jõuda paar-kolm päeva reisijatest hiljem. Seda juhtub peamiselt siis, kui mõni jätkulend tühistatakse ja reisijad suunatakse teisele lennule. Sel juhul saab endale pagasita päevadel vajaminevad kaubad osta kindlustuse kulul.

Samuti katab kindlustus uute lennupiletite ostu, kui reisil tekib tõrkeid. Nii hüvitasime ühtedele meie klientidele lennupiletid Stockholmist Phuket`sse Taimaal ja tagasi Kopenhagenisse, kus oli reisijate teekonna lõpp. Nimelt pidi üks abielupaar kaugesse Aasia sihtkohta lendama Tallinnast Riia, Berliini ja Doha kaudu.

Et aga udu tõttu lükati esimest lendu edasi, suunati paar Riia asemel Stockholmi. Paraku jäi seegi lend hiljaks ning Rootsis ei õnnestunud enam Berliini ja sealt järgmistele lendudele pääseda. Nii tuligi kogu sõit ümber korraldada ja osta uued piletid kõikidele lendudele. Ilma kindlustuseta oleks see klientidele maksma läinud ligi 2000 eurot.

Niisiis tasub reis kindlustada, et end võimalike suurte lisakulude eest kaitsta. Et ootamatud väljaminekud võivad tekkida mis tahes riigis, on tähtis reisikindlustus teha iga reisi jaoks, ka näiteks meile nii lähedasse Lätti või Soome reisides.

Swedbanki põhjaliku kaitsega reisikindlustuse lepingu saate kiiresti sõlmida internetipangas. Samuti on reisikindlustus lisatasuta kaasas Gold ja Platinum krediitkaartidel ja kindlustus kehtib nii kaardiomanikule endale kui ka temaga koos reisivatele pereliikmetele.