Ubisoft on Watch Dogsi reklaaminud juba möödunud aasta juunist ja teos pidi müügile tulema 2013. aasta novembris.

Tegemist on vaieldamatult ühe oodatuima uue mänguga ning võib arvata, et mitmedki kasutajad on otsustanud omale muretseda uue põlvkonna konsooli just nimelt Watch Dogsi pärast. Millised võivad olla edasilükkamise tagajärjed?

Esimest tagajärge sai Ubisoft juba omal nahal tunda. Nimelt peale uudist, et Ubisoft lükkab The Crew ja Watch Dogsi 2014. aastasse, kukkusid Ubisofti aktsiad lausa 26%. Tegemist on ilmselgelt üsna korraliku hoobiga.

Kuid Ubisoft pole siiski ainuke, kes selle otsuse tõttu kannatada võib. Kannatada võivad ka uue põlvkonna konsoolid. Nintendo ilmselt võib meile kõigile rääkida kui oluline on mängude valik konsooli müügiletuleku ajal.

Mida rohkem ja paremaid mänge on pakkuda, seda paremini sinu konsool ka müüb. Kui mänge ei ole, mis kasutajaid meelitaks, siis selle all kannatab ka konsoolide müük.

Microsoft ja Sony ei ole lollid ning mõistavad et Ubisofti otsus võib anda nende konsoolidele valusa löögi. Sony on Ubisofti otsuse tõttu tekkinud probleeme keeldunud kommenteerimast.

Sony peab tegelema pahaste klientidega, kes on omale tellinud PS4 Watch Dogs komplekti. Ning ebameeldivusi ja lisatööd põhjustab see kindlasti ka edasimüüjatele, kes on pakkunud Watch Dogsi PS4 ja Xbox One'i komplekte.

Foto: tootja

Kuid komplektid pole ainuke probleem. Probleemiks on mängude valik, mis novembris uue põlvkonna konsoolidele tuleb. Sest Watch Dogs oli üks enim oodatuid mänge sel sügisel.

Ja kuigi tulekul on sellised hittmängud nagu uued Call of Duty ja Battlefield, ei vähenda need inimeste isu päris uute mängude järele. Rääkimata nendest, kellele shooterid huvi ei paku, kes just nimelt ootavadki Watch Dogsi stiilis mänge.

Kuigi tulekul on siiski ka teisi uusi mänge, siis Watch Dogs oli kindlasti nende hulgast enimnõutumaid.

Uute mängude hulgas, mis mängijatele huvi pakuvad, on kindlasti PS4 Knack ja Xbox One'i Ryse: Son of Rome. Kuid kummagi puhul ei usu analüütikud, et neist võiksid saada uue süsteemi müüjad. Eriti peale totraid uhkustamisi sotsiaalmeedias, kuidas Crytek oma töötajaid Ryse'i kallal ületunde sunnivad tegema ja neile krõbinaid söödavad.

Ubisoft usub, et pikemas perspektiivis on tegemist siiski õige otsusega. Ja kui Watch Dogs 2014. aastal välja tuleb, siis kasutajad ja investorid mõistavad seda.

Foto: tootja

Mitmed kasutajad arvavad juba praegu, et Ubisofti otsus mäng edasi lükata on õige. Kuigi see võib anda hoobi uue põlvkonna konsoolide müügile, võib vigase mängu väljalaskmine kahjustada Ubisofti mainet teisel moel. Nii mõnigi toob siinkohal näiteks teise avatud maailmaga mängu - Grand Theft Auto V - ja probleemid selle ümber.

Lisaks arvatakse, et võibolla on mängijad GTA V-ga alles hõivatud ja pole üldse huvitatud Watch Dogsi ostmisest. Rääkimata sellest et uue põlvkonna konsoolide kasutajate hulk on ilmselt järgmisel aastal palju suurem kui sel aastal. Ja suurem hulk kasutajaid tähendab rohkem ostjaid ja paremat müüki.

Loomulikult võib müügi edasi lükkamine aga hoopis vastupidise tulemuse saavutada. Näiteks võivad fännid selle aja peale mängu vastu hoopis huvi kaotada. Ja kuna 2014. a kevadel tuleb rohkem mänge välja, sealhulgas Titanfall, siis võivad kasutajad otsustada hoopis mõne teise ostmise kasuks.

Kui hetkel on Watch Dogs vaieldamatult üks populaarsemaid tulevaid mänge, siis 2014. a kevadel tuleb ilmselt sellel võidelda oma koha eest turul.

[FORTE TOIMETAJALT] Sony lükkas kevadele samuti PS4 esimese-päeva-valiku hulka planeeritud kihutamismängu Driveclub ilmumisaja.

See on PS4 eksklusiiv ja pidi ilmuma konsooliga samal ajal, nii et kahes mõttes üsna haruldane teos. Valmistab briti firma Evolution, mis tuntud rallisarjadega WRC ja MotorStorm.