Föderaaleelarvest hallatavad rahvuspargid, riigiametid, isegi NASA on sunnitud teatama, et alates 1. oktoobrist on nad saadetud sundpuhkusele, veebileheküljed on maas, riigisektori rahaülekandedki ei liigu. Aga mõnes kohas toob selline kriis ilmsiks ka tõelisi veidrusi:

1. Üks isik valvab kogu USA-Kanada piiri

Piir on 8891 kilomeetrit pikk, ehitud 8000 piiripostiga. Kuna piirikontrolli ei ole, siis tegeles nende hooldamisega vaid kaheksa inimest. Praegu vaid üks (küll mitte see, kes siinses videos tühja piiri uurib):

2. Surnuaiad Euroopaski suletud

Ligemale 125 000 USA sõdurit on maetud surnuaedadesse teisel pool maakera. Neid surnuaedu hooldati USA riigieelarvest, kuid nüüd on nad kõik suletud.

3. Iraani-vastaseid sanktsioone ei saa jälgida

USA välisministeerium tegeleb ka Iraani-vastaste sanktsioonide jälgimisega, kuid kui keegi pole tööl, siis keegi ka seda ei jälgi.

4. Lihamüügipaanika Kentuckys

Kentuckys asuva sõjaväebaasi Fort Campbelli toidupoe lihaletid osteti ostupaanika korras tühjaks. Poolteist kilomeetrit sõjaväebaasist eemal on küll Walmart, aga sinna ei viitsi ju keegi minna.

5. Jooksmistrenn jooksis tühja

Grindstone 100 on iga-aastane jooksuvõistlus, milleks 200 sportlast treenis tõsiselt, aga kuna ta pidi läbima rahvusparki, jääb jooks nüüd ära.

6. James Bondi muuseum võidab külastajaid

Smithsoniani muuseumid Washingtonis on suletud, seega külastajad käivad eramuuseumites nende asemel. Ja rahvusvaheline spionaažimuuseum tõmbab ligi 30 protsenti enam inimesi.

7. Prii toit riigiametnikele

Kohvikud ja restoranid on valmis andma peaaegu tasuta toitu sundpuhkusele saadetud riigiametnikest külastajatele, sest muidu läheks toit lihtsalt raisku.

8. Satiirilised T-särgid

Üleöö said hitiks näiteks tänavanurkadel müüdavad T-särgid kirjadega, mis pilkavad seda, et valitsus on lukus.

Nagu käiks tööl ja saaks palka, ilma, et käiks tööl ja saaks palka.  www.zazzle.com


9. Vähiravimite testimine pandi seisma

Kuni eelarvet pole kinnitatud, peab ka Marylandis asuv riiklik terviseinstituut saatma koju inimesed, kes pidanuks osalema uute vähiravimite testimisel. Ajutiselt.

10. Britid ei tea isegi selle sõna tähendust

Furlough on ameerikakeelne sõna, mis tähistab riigiteenistujate sundpuhkusele saatmist. Britid peavad aga otsima seda sõna sõnaraamatutest, sealtki vahel edutult.