Algselt arvuti taaskäivitamiseks mõeldud Ctrl+Alt+Del võimaldab kasutajal nüüd Windowsi sisse logida ja tegumihaldurisse pääseda. Seda kasutatakse ka „surnud arvuti“ taaskäivitamiseks, vahendab Daily Telegraph.

Harvardi ülikooli rahakogumisüritusel süüdistas Gates niinimetatud „kolmesõrmetervituse“ väljamõtlemises aga IBM-i inseneri David Bradleyt ja väitis, et tema oleks eelistanud eraldi nuppu.

„Meil oleks võinud olla üks nupp, aga mees, kes disainis IBM-i klaviatuuri, ei tahtnud meile ühte nuppu anda,“ ütles Gates.

Algselt kavandas Bradley taaskäivitamiseks Ctrl+Alt+Esc, kuid leidis siis, et on liiga kerge klaviatuuri vasakus ääres valele klahvile vajutada ja arvuti kogemata uuesti käivitada. Ta muutis klahvikombinatsiooni Ctrl+Alt+Del-iks, mida oli algsel IBM-i personaalarvuti klaviatuuril võimatu vajutada vaid ühe käega.

IBM-i 20. aastapäeva tähistamisel ütles Bradley, et kuigi tema võis selle kombinatsiooni leiutada, tegi selle kuulsaks Gates. Siiski on osalemine teinud Bradleyst omamoodi programmeerimiskangelase ja fännid küsivad konverentsidel temalt klaviatuuridele autogramme.

Oma kõnes ülistas Gates IBM-i klaviatuuride disaini ja ütles, et kaks firmat tegid arvutiajastu esimestel päevadel väga kavalaid asju.