• Parima maasturi/krossoveri valimine
• Viis finalisti on juba selgunud
• Võitja tehakse teatavaks Tartu Motoshow´l

„Algselt oli idee kutsuda ellu Aasta Maasturi valimine, kuid asjasse süvenedes saime aru, et sõna „maastur“ on tänapäeval liiga üheselt tõlgendatav ning enamus viimase aasta jooksul Eestisse jõudnud nn maasturid on tegelikult hoopis kas krossoverid, linnamaasturid või lihtsalt maastikusuutlikuks kohendatud sõiduautod,“ selgitas žürii esimees, whatcar.ee peatoimetaja Tõnu Tramm.

Tema sõnul olnuks ebaaus neid kõiki konkursist kõrvale jätta. „Lisaks on nn päris maastureid, ehk M1G klassis sõidukeid, jõudnud viimase aasta jooksul meie turule vaid mõned üksikud ja valim oleks olnud liiga kesine.“

Sestap jõudis žürii otsuseni panna konkursile nimeks ehk pisut ebatraditsiooniline: „Kõrvalteede Kuningas 2013“. Žüriisse kuulub kümme liiget, lisaks whatcar.ee toimetajatele ja kaasautoritele osaleb selles ka Swedbank Liisingu autoliisingu osakonna juhataja Tarmo Ulla, off-roadi harrastaja Imre Heinsaar ja Päästeameti autopargi haldaja Andres Heinsalu.

24 kandidaadi seast valis žürii esimeses voorus välja viis finalisti: Ford Kuga, Honda CR-V, Jeep Grand Cherokee, Subaru Foresteri ja Volvo V40 Cross Country. Teises voorus järjestab iga žüriiliige esiviisiku, kes saab kõige vähem kohapunkte, on võitja.