Eile õhtul esitleti ajakirjanikele New Yorkis uusi tooteperekonda Surface kuuluvaid tahvleid, kirjutab Kahvel.ee.

Surface 2 (ülemisel pildil) näol on tegemist mullu ilmavalgust näinud Surface RT järeltulijaga. Kuna tahvelarvuti pälvis juba möödunud aastal kiidusõnu väga kvaliteetse korpuse eest, siis Microsoft otsustas jääda vanale retseptile truuks.

Näiliselt muutumatuna püsinud Surface 2 on mullusest tahvlist pisut õhem (8,9 mm) ja kergem (676 grammi) ning nüüdsest hõbedakarva.

Sisemuses vahetati Tegra 3 välja nobedama Tegra 4 protsessori vastu ning tahvli esikülge troonib ClearType tüüpi Full HD resolutsiooni pakkuv displei.

USB 2.0 pesa asemel on uuel mudelil ühendusliides USB 3.0 ning tootja sõnul on üleüldine jõudlus kasvanud, kuid aku vastupidavus seejuures 25% võrra paranenud.

Iga tahvelarvuti soetanu saab boonusena kaheks aastaks 200 GB jagu ruumi keskkonnas Microsoft SkyDrive ning pääseb tervelt ühe aasta vältel tasuta ligi Skype'i WiFi-punktidele.

Surface 2 jõuab Ameerika müügilettidele 22. oktoobril ja hakkab maksma 449 dollarit.

Surface 2 Pro

Foto: tootja

Kui sind huvitavad aga tõeline Windows 8 ja tahvelarvuti korpusesse pressitud "päris" arvutilt tuttavad näitajad, siis on Surface Pro 2 sulle loodud.

Sarnaselt väikevennaga on siingi kõiki tehnilisi näitajaid kergitatud. Näiteks on värvieraldus 50% võrra täpsem, kasvanud on graafikajõudlus ja timmitud on sisseehitatud kõlareid.

Pro 2 südames peitub Haswelli perekonda kuuluv 1,6 GHz protsessor Intel Core i5, mille säästlike eluviisidega oleme juba vägagi tuttavad.

Lisaks tõhusamale energiakasutusele pakub Inteli räni suisa 75% võrra kasvanud jõudlust ning see omakorda aitab 10,6-tollisel 1080p ekraanil vägagi edukalt piksleid liigutada.

Ühendusliidestest pakutakse kolme USB 2.0, üht USB 3.0, mini DisplayPorti, 3,5 mm heli-, Etherneti- ja laadimispesa.

Tahvliga sobituv klaviatuuriga kaitsekorpus Type Cover 2 on millimeetri jagu õhem ja taustvalgustusega.

Suurem uudis on aga Surface Pro 2 dokkimisalus, mille abil suudab tubli tahvel edastada kuni 3840 x 2160 resolutsiooniga videopilti. Microsoft näitas meediale ka Pro 2 muskleid – nii tuli see edukalt toime 6K videomaterjali töötlemisega.

Ka Surface Pro 2 tuleb müügile 22. oktoobril, soodsaim (64 GB ruumi ja 4 GB operatiivmäluga) mudel maksab 899 dollarit, kuid pakutakse ka 512 GB mahutavat ja 8 GB RAMiga tahvlit.