Vähe sellest, et metsikus veebis kolades sinu kohta pidevalt mitmesugust infot kogutakse – üha enam saite nõuab ka kasutajakontode loomist, enne kui oma hüvedele ligi laseb.

Ja veebisurfaja hädad siin veel ei lõpe: tihti on keerukad ja tüütud nii konto loomine kui ka selle kustutamine.

Kui kustutamine käsil, võib väärtuslikuks abimeheks osutuda sait Just Delete Me, mis jagab sellealaseks tegevuseks lahkelt infot.

Tähestikulises järjekorras on kuvatud terve hulk kasutajakontot nõudvaid veebikohti, mille nime ümbritseva päise värv ütleb ka kohe ära, kui raske on kontost vabaneda.

Värvide tähendused: roheline – kerge, kollane – keskmine, punane – raske, must – võimatu.

Selle liigituse põhjal võib kerget lahkuminekut oodata näiteks saitidega 9GAG, Boxee ja DeviantArt. Samas näiteks bitly, Blogger ja Couchsurfing ei loobugi sinust päris lõplikult.

"Võimatu kustutada" tähendab eri saitidel eri asju, nt Couchsurfingus ei saa profiili lõplikult minema pühkida, küll aga saab selle hiljem uuesti aktiveerida.

Paljudel juhtudel kuvatakse raskusastme all nuppu Show info (näita infot), millele klõpsates antakse lühikokkuvõte, mida kustutamiseks teha, millega selle käigus riskid ja kas midagi jääb siiski netiavarustesse alles.

Näiteks iTunesi / Apple ID all seisab: Võta ühendust kasutajatoega. Kaotad ligipääsu failidele, mida pole arvutisse alla laadinud.

Just Delete Me funktsioneerib tervelt kaheteistkümnes keeles (pluss tõlkeabi Github.com kaudu) ja on saadaval ka Chrome'i brauserilisa kujul.

Kui pluginaga varustatud Chrome'i vahendusel Just Delete Me's mainitud saitidele liikuda, tekib omniribale väike eritähistus. Sellele klõpsates jõuate kohe vastava kasutajakonto kustutamiseks vajalikule leheküljele.

Netipõhise ankeedi kaudu võite saite ja neid puudutavat infot ka ise lisada.

Mine vabadust püüdma saidile Just Delete Me!