Väliselt on ta pea äravahetamiseni sarnane mudeliga X-M1 – sama, meeldivalt kompaktne, kerge ja diskreetselt retrolik kere ning nuppude asetus, ühtlasi ka suurepärane 3" kallutatav ja 920 tuhande punktiga ekraan, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Suurim erinevus, mis kaamera soodsaks teeb on tema südames olev CMOS sensor: kuigi samuti 16 megapiksliga nagu X-M1, on ta klassikalise ehitusega – tal on madalpääsfilter ning värvifiltri kordussamm iga kahe piksli tagant (ehk sama tehnoloogia, mis praktiliselt kõigil konkurentidel kasutusel).

Ülejäänud Fuji hübriidid kasutavad X-Transi nimelist ehitust, kus värvifiltri kordussamm on iga 6 piksli tagant, eemaldades vajaduse madalpääsfiltri järele.

Hinnavahet X-A1 ja X-M1 vahel on oodata umbes 200€ kanti. Kaameraga on kaasas FUJINON XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS stabilisaatoriga objektiiv.

Muud olulisemad omadused, mida pakub Fuji X-A1:

* Kiire EXR II protsessor
* ISO vahemik 100 – 25600
* Piltide saatmine üle WiFi
* Q Menu kiirvalikud
* Kaamerasisene toorfaili töötlus

Koos kaameraga kuulutati välja ka teleobjektiiv, mis on ideaalseks paariliseks 16-50 kitobjektiivile. Selleks on FUJINON XC 50-230 mm F4.5-6.7 OIS, mis on samuti stabilisaatoriga ning kiire autofookusega.