Muidu ehk poleks valimiste eel ühest plakatist palju imestada, kui see konkreetne poleks nii röögatult suur. Reklaami mõõtmed on 70 korda 20 meetrit, mis tähendab, et see võtab enda alla 1400 ruutmeetrit. Muide, see on kokku pandud 2150-st Merkeli kristlike demokraatide ehk CDU toetaja väikesest pildist, kirjutas sel laupäeval LP.

Ja siis mõistagi tõsiasi, et plakatil pole näopilti ega ka mingit hüüdlauset, vaid lihtsalt käed. Alles pisut nurga taha kiigates näeb teist sama suurt plagu, kus seisab lihtsalt: „Saksamaa tulevik on heades kätes”.

Aga Saksa valija ei vajagi seda seletust, sest kõhu peale asetatud, sõrmi-pöidlaid ühendav kätehoid on saanud kaheksa aastat võimul olnud Merkeli üheks kõige äratuntavamaks poosiks. Sel on isegi oma nimi: Merkel-Raute ehk Merkeli romb.

Esinedes kevadel Saksa naisteajakirja Brigitte korraldatud avalikul intervjuul, kus küsimusi sai esitada ka saalis viibinud publik, päriti Merkelilt selle poosi kohta. Ta tunnistas, et mõtles käte asendi välja täiesti teadlikult. „Mul oli küsimus, mida teha oma kätega, ja nii see sündiski. Ses sisaldub omamoodi sümmeetria,” seletas ta.