Nende küsimuste üle peetakse tuliseid vaidlusi ja kasutajate kogemused on üsna erinevad.

Küll aga saab üheselt vastata küsimusele: millised on vingeimad 4G toega nutitelefonid. Seda tegi hiljuti brittide Techradar, kelle tööl baseerub meiegi kokkuvõte.

Teoreetiliselt kingib 4G (LTE) seda kasutavale aparaadile kiiremad üles- ja allalaadimis- ning pingi vastuseajad kui mõne mehe kodune püsiühendus, nii et pakutavad hüved on kindlasti ihaldusväärsed.

Tulemus sõltub siiski mitmetest tegurist nagu operaatorfirma ja su asukoht, nii et 4G kasutaja peab paraku olema ka selle kättesaadavuse ja kvaliteedi vabatahtlik testija.

Kindel on aga, et 4G-telefoni ei saa ilmselt väga odavalt, sest LTE toetust sisaldavad seadmed on tavaliselt pigem kallimate killast.

Kuna enamus alljärgnevatest telefonidest on oma vallas hästi tuntud, ei pea vajalikuks ühtegi väga pikalt tutvustada.

Samsung Galaxy S IV

Samsung Galaxy S4

Hästi tuntud Galaxy S IV on Samsungi hetkel pakutavate Androidide lipulaev ning juhatanud sisse veel terve rea erimudeleid.

Huawei Ascend P1 LTE

Foto: tootja

Üks taskukohasemaid 4G-Androide on värskendus Huawei niigi eeskujulikule mullusele mudelile P1.

iPhone 5

iPhone 5 ei sõbrusta 4G-ga sugugi iga operaatori juures, nii meil kui ka mujal. Eestis töötab see ainult EMT võrgus, mis on Apple'i ainus ametlik partner.

Ronald Liive (kahvel.ee) kommenteerib, et kvaliteetset LTE levi ei maksa oodata rahvarohketes paikades nagu Tallinna kesklinn – kui aga suuremast piirkonnast väljuda, hakkab toimima, ja väga ilusti.

BlackBerry Z10 ja Q10

Eesti kasutajale pole neist vist mõtet rääkida, aga Techradari artiklis need on olemas, nii et mainin siin ka...

Samsung Galaxy Note 2 LTE

Foto: tootja

Samsungi nn kõrgema otsa tahveltelefon on korralik valik, kui soovid nii suurt kui ka kiiret seadet. Lisatrump on lai valik võimalusi lõbustada end S Peniga.

HTC One

HTC One

HTC seni parimaid nutitelefone paistab muidugi silma ka eesrindlikkuse poolest 4G juurutamisel.

Samsung Galaxy S3 LTE

Foto: tootja

S4 on haaranud S3 trooni, aga mullune Galaxy lipulaev on endiselt vägagi konkurentsivõimeline. Võimekust jagub, eriti hea on 8 MP kaamera.

Sony Xperia Z

Foto: tootja

Sony seadmete lipulaev ja hetk üks muljetavaldavamaid Androidiga telefone töötab kõigil LTE sagedustel.

Nokia Lumia 920

Foto: REUTERS

2012. a novembris ilmunud telefon on saanud juba paljutõotava noorema õe (mudel 925), aga veel praegu väärib siin nimekirjas kohta hea 920.