Täieliku ebaedu osaks sai Facebooki launcheriga HTC First, mida müüdi USA telefonioperaator AT&T juures sedavõrd vähe, et laojäägid anti klientidele täiesti tasuta ära, vahendab Kahvel.ee.

Firma tegevjuhist Peter Choust kirjutas põhjaliku artikli Reuters. Loo tarbeks intervjueeris Reuters HTC endiseid ning praeguseid juhtivtöötajaid.

Intervjueeritavate kohaselt saab firma ebaedus süüdistada tegevjuhti.

Väidetavalt on Chou huvitatud iga pisidetaili ülevaatamisest ning täiustamisest. Töötajate sõnul aeglustab see toodete arendust märgatavalt.

Reutersi kohaselt on suure osa HTC telefonide idee ning teostuse autoriks Chou isiklikult. Tegevjuht vaatab hoolikalt üle seadme kõik servad ja nurgad ning materjalid, mida selle tootmiseks kasutatakse.

Lisaks liialt täpsele detailide ülevaatamisele tuuakse Chou miinusena välja ka tema juhtimisstiili.

Väidetavalt kritiseerib ta avalikult kõiki töötajaid ning lükkab nende ideed liialt kergekäeliselt tagasi.

Chou palkas firmasse mitmeid välismaalastest juhtivtöötajaid ning see tekitas endistes töötajates segadust. Pärast mitmeid võimuvõitlusi lahkusid firmast Chou poolt palgatud välismaalased.

Reutersi intervjueeritud töötajad leiavad, et Choul on aeg ettevõttest lahkuda, samas ei osata tuua ühtegi konkreetset nime välja, kes võiks olla praguse tegevjuhi mantlipärija.

Ülaloleval fotol: Chou veebruaris Londonis, esitlemas HTC uut nutitelefoni One.