Erinevalt enamikest konkurentidest üritab Sony kasutada võimalikult vähe plastikut. See-eest on esi- ja tagapaneel tehtud klaasist ning vähemalt sisselülitamisnupu puhul on kasutatud ka alumiiniumit, kirjutab Kahvel.ee.

Sony on oma uue telefoni üle sedavõrd uhke, et võrdleb reklaamides seda firma kunagise hiigelbrändiga Walkman.

Xperia Z-iga näitab Sony, et nad ei ole Androidi-nutitelefonide maailmas pelgalt olemise pärast, vaid nad oskavad toota midagi tõeliselt head.

Telefonil on olemas kõik, mida ühelt tänapäevaselt nutifonilt võib oodata – neljatuumaline protsessor, Full HD resolutsiooniga 5-tolline ekraan, 4G/LTE andmeside, NFC ning vee- ja tolmukindlus.

Z-i näol on minu silmis tegu ühe esimese veekindla tippklassi telefoniga, mis näeb seejuures viisakas välja.

Omadus, mida Sony reklaamib suurelt välja, ongi vee- ja tolmukindlus. Ja firma lubadused peavad tõepoolest vett, telefoniga võib vabalt ujuma minna. Küll tuleb arvestada, et ükski veekindel telefon ei pea hetkel üle 30 minuti suplemist vastu.

Ka on telefon vee all endiselt kasutatav, kuid ekraan võib teatud oludes pisut naljakalt käituda.

Veekindlus on saavutatud sellega, et kõik ühendusliidesed nagu USB ja kõrvaklapipistik on väikse nn ukse taga peidus.

Kui veekindluse osas on uksed vajalikud, siis muul ajal on nad häirivad. Kõrvaklappidest muusikat kuulates on ülimalt ebamugav, kui too uks on pistiku ligidal.

Kuigi meie pikaaegse kasutuse käigus ei murdunud ükski uks ära, on see tihedama kasutamise puhul ilmselt võimalik.

Mõistan, et USB pesa peabki olema millegagi kaetud, kuid kõrvaklapi-pistiku oleks vabalt saanud jätta katmata – nii nagu see on Samsungi Galaxy S4 Active'il.

Loe täisteksti ja vaata rohkem fotosid saidil Kahvel.ee.