Iga aku jaoks on vaja ka erinevat laadijat. Lisaks veel akupatareid, mille jaoks on eraldi laadijat vaja, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Photopointi tootevalikus on juba mõnda aega olemas Eneride'i universaalne akulaadija Universal All-in-One, millega saab laadida pea kõike, kuid käsitlemine on natuke ebamugav.

Täna võtame karbist välja ühe teise Eneride'i universaalse akulaadija, Easy Chargeri, mis on eelneva mudeli natuke väiksem ja odavam variant.

Laadija pakendist ei ole midagi erilist rääkida. Lihtne plastikpakend ümber – ei midagi uhket.

Pakendis on lisaks laadijale vooluadapter seinakontakti ühendamiseks, adapter sigaretisüütajasse ühendamiseks ning pisike juhend.

Vahelduvvooluvõrku ühendatav adapter töötab pingevahemikus 100–240 V, tänu millele saab seda kasutada pea igas maailmanurgas. Lihtsalt tuleb sobiv reisiadapter kaasa võtta enne Euroopast lahkumist.

Sigaretisüütajasse minev alalisvooluadapter samas ei toimi 24 V peal, mistõttu seda veoautodes kasutada ei saa.

Samas 12V pole selle jaoks probleem – võid kasutada sõiduautos kui ka merel olles väikelaevas.

Laadijasse saab panna samaaegselt 1-4 AA või AAA mõõtu NiMH ja NiCD akupatareid.

Parim selle juures on aga võimalus laadida spetsiaalakusid. Täis saab laadida nii liitium-ioon- kui liitium-polümeer-akusid, mille tööpinge on vahemikus 3,4–4,2 V või 6,8–8,4 V.

See hõlmab sisuliselt kõik fotoaparaatide või videokaamerate akud. Kaasa arvatud need, millel on sisse ehitatud infokiip ning mis on rohkem kui kolme kontaktiga.

Tähelepanu tuleb pöörata sellele, et üks klemm oleks negatiivse, teine positiivse kontakti vastas. Laadijal ei ole vahet, kumb on kumb, kuna see suudab ise aku polaarsust tuvastada.

Foto: blog.photopoint.ee

Erinevus eelnevalt mainitud suurema vennaga on see, et kogu info kuvatakse LED-tulukestega ning puudub infotabloo ning puudub ka USB väljund nutitelefonide ning tahvelarvutite laadimiseks.

Lisaks tootja sõnul ei sobi see Canoni akude LP-E 6, BP-809 ning BP-819 laadimiseks.

Lisaks on uuel mudelil kontaktide paikasättimine tehtud kordi mugavamaks. Eelneval versioonil tuli kaasa pandud pulgaga need paika lükata, samas Easy Chargeril on selle jaoks küljel sõrmedega opereeritavad hoovad olemas.

Nüüd ei pea reisile minnes erinevaid laadijaid kaasas vedama ning kui juhtub õnnetu juhus ning olete kaotanud oma kaamera originaallaadija, siis Eneride Easy Charger aitab teid hädast välja – tükkmaad väiksema hinna eest.