2006. aasta septembris võttis Brasiilia São Paulo linnapea vastu nn puhta linna seaduse, mis keelas igasugused reklaamid avalikus linnaruumis, k.a suured reklaamtahvlid tänavatel ning reklaamid ühistranspordis ja kaupluste ees.

Aasta jooksul võeti maha 15 000 reklaamtahvlit; poed olid sunnitud oma siltide mõõtmed seadusele vastavaks kahandama.

Kõrvaldati vabaõhu-videoekraanid; kaotati reklaamid bussidest. Seadusega on keelatud isegi voldikute jagamine avalikes kohtades.

São Paulo linnamaastiku puhastamise eesmärgil tehti trahve ligi kaheksa miljoni dollari eest.

Seitse aastat hiljem on maailma suuruselt neljas metropol ja Lõuna-Ameerika kõige tähtsam linn jätkuvalt vaba pilku risustavast visuaalsest mürast ja pahnast, mis kimbutab suuremat osa linnadest ülejäänud maailmas.

Seaduse vastuvõtmine tekitas linnas tegutsevate äride omanikes ja reklaamimüüjates suure paanika.

Kriitikud kartsid, et reklaami keelustamisega kaasneb 133 miljoni dollari suurune lünk eelarves ning 20 000 inimest kaotab töö. Teised ennustasid, et linn hakkab reklaamide kadumisel välja nägema nagu ilmetu betoondžungel.

Kartustest hoolimata São Paulo majandus alla ei käinud, ehkki mõne kuu vältel pärast reklaamide eemaldamist jättis linn tõepoolest mõneti võõriku, vaat' et sõjast räsitud mulje.

Pöörase tempo tõttu, millega seadust jõustati, nägi linn välja nagu tühjadest plakatitest, osaliselt mahakatkutud raamidest ja kiiruga üle võõbatud poefassaadidest kubisev lahinguväli.

2011. aastal linna 11 miljoni elaniku hulgas läbi viidud küsitlus näitas, et 70 protsenti neist pidas reklaamikeeldu kasulikuks.

Logode ja loosungite eemaldamisel paljastus üllatavalt palju varem tähelepanuta jäänud arhitektuuriväärtuseid ja pikka aega peidus olnud rikkalikku linnailu.

Fotograaf Tony de Marco jäädvustas linnas alates 2007. aastast toimunud muutused fotosarjas, mille avaldas veebikeskkonnas Flickr.

São Paulo pole ainus linn, kus välireklaam keelatud on. Reklaamtahvlite keelud kehtivad mõnel pool mujalgi, USA-s näiteks Vermonti, Alaska, Hawaii ja Maine'i osariikides ning veel umbes 1500 linnas.

Euroopas on Norra linn Bergen teinud sama ja hulk muid linnu on kehtestanud reklaamtahvlitele ranged piirangud või kuulutanud mõned piirkonnad linnas reklaamtahvli-vabadeks.