Varasemalt arvati, et Y-kromosoomi Aadam, kõigi maakeral elavate meeste esiisa, ja mitokondriaalne (Aafrika) Eeva, kõigi maakeral elavate naiste esiema, ei ole ühel ajahetkel elanud, vahendab Daily Mail.

Maailma teaduskogu, mis kooneb 69 kõrgest teadlasest, otsustas viimastel uuringutel, et Y-kromosoomi Aadam kõndis Maal umbes 120 000 - 156 000 aastat tagasi.

Aafrika Eeva kõndis analüütikute arvates Maal orienteeruvalt 99 000 - 148 000 aastat tagasi, mis tõttu on tõesti võimalik, et neil kahel oli omavahel lapsi või seost kaasaegse inimesega, kuid endiselt on see "äärmiselt ebatõenäoline".

Stanfordi Ülikooli geeniteaduskonna juhataja Carlos Bustamante ütles, et "varasemate uurimustega arvati, et kõigi meeste esiisa elas kõvasti varem, kui seda tegi kõigi naiste esiema. Kuid viimastel andmetel oli tegu eksitusega.

Mitokondriaalne Eeva ja Y-kromosoomi Aadam on kaks indiviidi, kellel on meie kujunemisel väga oluline roll. "Esiema ja esiisa kohapealt jääb paljugi siiski igavesti saladuseks," nendib teadlane.

Teaduskogu märgib, et Aadam ja Eeva ei olnud kindlasti esimesed inimesed Maal, kuid neil oli harukordne võimalus anda edasi pärilikkustegurit. Teadlastel on ka üsna kindel veendumus, et Aadama ja Eeva sünnikohaks oli Aafrika.