Igatahes Broad Sustainable Building, ehk BSB, ehitusfirma, mis varemgu tormakaid ehitusprojekte läbi viinud, on prognoosinud, et neil kulub 120 päeva ehituse ettevalmistamiseks ja 90 päeva juba valmis plokkidest pilvelõhkuja püstitamiseks. Vigadele ja tõrgetele see ajakava ruumi ei jäta. Võimud andsid neile seevastu tähtajaks kümme kuud.

Sky City One oleks 838 meetrit kõrge, 220-korruseline, valmimise hetkel maailma kõrgeim hoone Changshas, Hunani provintsis, mis mahutaks ära hotelli tuhandele külastajale, terve haigla, viis kooli ja kõvasti ruumi kauplusteks ja kontoriteks. Lisaks saavad sinna korterid ligemale 17 000 inimest. Hoonesse tehtaks ka kuus korvpalli- ja kümme tenniseväljakut. Hoone konstruktsioon peaks vastu pidama ka kolm tundi kestva tulekahju või maavärina, mille magnituud ulatub kuni 9,0-ni modifitseeritud Richteri skaalal. Kümme avariiväljapääsu peaks võimaldama kogu hoone evakueerimise 15 minutiga.

Üles ja alla aitavad inimesi selles hiigelhoones 104 kiirlifti, kuigi arvestades sellega, et hoonel on 220 korrust, võtab ka kiirliftiga ülakorrustelt alla tulek ikka mitu minutit aega. Ja see on ka üks põhjusi, miks hoone projekti on kõvasti kritiseeritud.Ta ei tundu kõige turvalisem.

Hoone kogupindalaks on arvestatud 1,05 miljonit ruutmeetrit, samas kui hoone vundament võtab enda alla 130 000 ruutmeetrit. Neljakihiline klaassein peab tagama hoones konstantse 20-27-kraadise temperatuuri, filtrid tagavad ka selle, et õhk hoones on 20 korda puhtam kui väljaspool selle seinu.

Aga ikkagi, panna kogu struktuur püsti ja seinapaneelid külge 90 päevaga? Plaanis on ehitada viis korrust päevas.

BSB senine tippmark oli panna 15-korruseline hotell püsti 48 tunniga 2010. aastal:
ja siis 30-korruseline hoone pandi püsti 15 päevaga 2011. aastal: