Seega on selle objektiivi suumikordajaks 60x – enam kui ühelgi teisel tavakasutajaile valmistatud digikaameral maailmas, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Vast veel tähelepanuväärsem on aga fakt, et selle objektiivi maksimaalne lainurk on laiem kui ühelgi teisel sarnasel supersuumkaameral.

Nõnda paindlik suumivahemik tundub lausa ideaalsena selleks, et püüda kaadrisse nii kaugeid objekte kui ka laiu panoraamvaateid.

Seejuures pole objektiiv sugugi pimedam kui supersuumidel tavaliselt. f/2.8 – f/5.9 on ju näiteks valgusjõulisemgi kui 50x suumiga ja 24mm lainurgaga Canon SX50 f/3.4 – f/6.5 tulemus.

Lisaks võimsale suumile võib Lumix DMC-FZ70 juures esile tõsta uut 16,1 MP CMOS sensorit, mis suudab Panasonicu sõnul salvestada pilte 10-15% võrra digimürast puhtamana (võrreldes eelkäija FZ62 tulemusega).

Veel on uuel supersuumil RAW-failide salvestamise võimalus, sarivõte 9 fps (aga maksimum 3 kaadrit järjest o_O).

3" LCD-ekraan on pettumus, sest sellele ei ole kahjuks raatsitud lisada piksleid üle 460 000.

Samuti ei paku ilmselgelt mõnu elektroonilise pildiotsija abil kadreerimine, sest see näitab pilti vaid 202 000 piksli abil (Fujifilm SL1000 vastavaks näitajaks on 920 000 px).

Kaamera peal paistva võre taga peidab end stereo-suundmikrofon, mis on varustatud tuulefiltriga ning mis on Panasonicu sõnul võimeline koos objektiiviga ka enda salvestusnurka muutma.

Foto: tootja

Lumix DMC-FZ70 asetub Panasonicu kaamerahierarhias supersuumide kategooria kõige kõrgemale astmele, senise DMC-FZ62 asemele.

Otsesteks konkurentideks uuele aparaadile on sellised supersuumid nagu Canon PowerShot SX50 HS, Fujifilm FinePix SL1000 ja Sony Cyber-Shot HX-300.