Tais tekkis äsja skandaal seoses tuntud munga, 34-aastase Luang Pu Nenkhamiga (kodanikunimega Weerapol Sukpol), kellest sattus YouTube'i video, kus ta sõidab eralennukiga, kannab Aviator päikeseprille ja Louis Vuitton kandekotti. Video oli anonüümselt üles pannud keegi tema kaaslastest.

Järgnevalt tuli välja, et Nenkhami koduses garaažis on 83 autot, ta oli kokku ostnud terve rea villasid ja maavaldusi, ja tema pangaarvelt oli viimasel ajal välja võetud kümme miljonit dollarit, ilmselt annetustena kogutud raha. Nenkham on nüüd mungaseisusest välja visatud, aga kahtlustatakse, et tema eksimused mungavande vastu ei piirdunud ainult luksusega.

Hiljuti esitas kaebuse üks naisterahvas, kes väidab, et oli juba 14-aastasena Nenhamiga vahekorras ja püüab tõestada, et 11-aastane poeg on selle tulemuseks. Seega, Nenkhamil lasub ka kahtlus, et ta on olnud seksuaalvahekorras alaealisega.

Tai võimude käed jäävad aga lühikeseks, sest miljonärmunk on väidetavalt peitunud Californiasse, kus tal samuti kinnisvara. Tai võimud üritavad nüüd USA kaasabil ka selgitada, kuhu Nenkhami kätte sattunud raha on kadunud. Jutt on sõnaselgelt ka rahapesust.