Kas, kui palju ja millises suunas on vahepeal arengud toimunud? Oli ju neli aastat tagasi see turg veel suhteliselt lapsekingades, nüüd on erinevaid tootjaid ja mudeleid tublisti juurde tulnud, kirjutab Digitest.

Võib kohe ennetavalt öelda, et mõnes suunas on areng olnud tormiline ning võib juhtuda, et ka paremusjärjestus ja valikukriteeriumid on seeläbi muutunud.

Sel korral on vaatluse all Nikon Coolpix AW110, Panasonic Lumix FT5 ja Pentax WG-3 GPS – kõik vee-, põrutus- ja kõige-muu-kindlate kaamerate lipulaevad. Kõik värsked mudelid, välja tulnud 2013. aasta alguses.

Need on kaamerad, millega ei pea pelgama ei reisile minekut, üksikule saarele jäämist ega erakordse hetke jäädvustamist.

Nii nagu eelmise testi puhul, ei ole ka käesoleva eesmärgiks piksleid piiluda (kuigi eks veidike teeme ka seda).

Palju olulisemad on kasutusmugavus ja -loogika, disain, võimalused. Või nende puudumine. Ja muidugi ka see salapärane "miski", mida iga edukas kaamera vajab – kas sellega on mõnus toimetada ning kas selle peale saab kindel olla.

Kuna ka peegelkaameratel muutub üha olulisemaks videovõimekus ning tänapäeval video on uus foto, siis ongi sel korral just videovõimalused veidi suurema luubi all. Milline kaamera saab videoga hakkama kõige suuremalt, sujuvamat, värvilisemat või teravamalt.

Loe täisteksti ja vaata pilte saidil Digitest.