Janet Braam Rice'i ülikoolist ja ta kolleegid leiavad, et võib-olla tasuks puu- ja köögiviljavarusid siis hoidagi perioodiliselt muutuva valgusega paigas ning nende keetmiseks-küpsetamiseks ja söömiseks tuleks valida just seesugune aeg, mil nende terviseväärtus on kõrgseisus. Vahendavad ERR teadusuudised

Taimede füsioloogiline seisund ja keemiline koostis muutuvad valguse toimel muu hulgas ka seepärast, et putukate ja muude taimetoiduliste olendite suurema aktiivsuse aegadel oleks kaitsvate keemiliste ühendite tase taimes kõrgem. Needsamad keemilised ühendid võivad aga inimestel avaldada näiteks vähivastast toimet. Nii võibki taimse toidu tervislikkus sõltuda söömise kellaajast ja hoiukoha valgusoludest.
Loe edasi ERR teadusuudistest