Juba kolmandat päeva 32 kilomeetri kauguselt Hoffa kadumispaigast teostatud väljakaevamised tulemusi ei andnud ja politsei teatel inimjäänuseid piirkonnast ei leitud, vahendab Reuters.

Teatavasti taasalustas FBI pärast aastakümneid otsingud endiselt maffiategelaselt Tony Zerillilt saadud vihje põhjal. 85-aastane endine maffialiige Zerelli teatas, et surnukeha on Detroidi lähedal ning 32 kilomeetri kauguse parklast, kus Hoffat viimati 1975. aastal nähti. Zerelli oli uurijatele öelnud, et ta "veaks miljoni dollari peale kihla", et surnukeha on justnimelt seal.

Politsei teatel on nad vihjet kontrollimas ning jätkavad kindlasti niikaua teisipäeval otsinguid, kuniks valget aega jätkub, vahendas Reuters.

Ameerika Ühendriikide ametiühingu juht Jimmy Hoffa kadus 30. juulil 1975. aastal Machus Red Foxi restorani parkimisplatsilt Detroidi äärelinnas Bloomfieldis. Oma sõnade kohaselt läks ta kohtuma kahe tuntud maffiabossi Anthony Giacalone ja Anthony Provenzanoga.

Politsei leidis tollal restorani juurest küll tema auto, kuid temast endast mitte ühtegi jälge. Õiguskaitseorganid, sealhulgas FBI on aastaid üritanud tema saatust välja selgitada, kuid tulemusteta.

Giacalone ja Provenzano ei viibinud uurimise andmetel tol õhtul restorani läheduses ja on Hoffaga kohtumise kokkuleppimist eitanud. Peale seitsme aasta täitumist kadumisest kuulutati Hoffa 1982. aastal ametlikult surnuks.

Hoffa saatuse kohta on läbi ajaloo välja käidud mitmeid erinevaid versioone, kuid mis temaga tegelikult juhtus, on jäänud saladuseks.