Ajakirjandust ega ühtegi võõrast inimest hotelli ei lasta ning kõik teed sinna on politsei poolt blokeeritud. Ümbruskonnas liigub ringi hulgaliselt politseinikke ning lendab ringi mitu helikopterit. Meedia hinnangul võib ürituse turvamine Briti maksumaksjale maksma minna 2 miljonit naelsterlingit.

Linna on kogunenud ka kümneid meeleavaldajaid, kes on salajase kohtumise vastu ning nõuavad lõppu maailma varivalitsemisele.

Viimastel aastatel on Bilderbergi grupp muutunud küll veidi vähem salatsevaks, kuid endiselt ei avalikustata, miks ja mida kohtumisel täpselt arutatakse. Seetõttu on kõik arutelud grupi mõju üle suuresti spekulatiivsed, vahendas ajaleht The Guardian.

Väljastatud on vaid ülimalt üldsõnaline teemadering:

- Kas USA ja Euroopa suudavad kiiremini kasvada ja luua töökohti?

- Töökohad, õigus toetustele ja võlg

- Kuidas tähtsad andmed muudavad peaaegu kõike

- Natsionalism ja populism

- USA välispoliitika

- Aafrika väljakutsed

- Kübersõda ja asümmeetriliste ohtude levik

- Peamised suundumused meditsiinilistes uuringutes

- Interneti teel antav haridus: lootused ja mõjud

- Euroopa Liidu poliitika

- Arengud Lähis-Idas

- Jooksvad küsimused

Salajasest miitingust võtavad osa suuremate pankade ja rahvusvaheliste firmade juhid, ÜRO organisatsioonid nagu näiteks Maailmapank, Maailma Kaubandusorganisatisoon, mitmed inimesed Euroopa Komisjonist, poliitikud Ameerikast, Kanadast, Hiinast, Suurbritanniast ja mujalt Euroopast ning isegi mõned meediategelased.

Eestist ei osale nõupidamisel küll keegi, kuid näiteks põhjanaabritelt Soomest on kohale kutsutud suisa neli esindajat, sealhulgas rahandusminister Jutta Urpilainen.

Viimastel andmetel osaleb miitingul vähemalt kahekümnest eri riigist kokku 138 inimest.

Vandenõuteoreetikud: arutatakse totalitaarse maailmavalitsuse loomist

Bilderbergi rühmitus on nime saanud hotelli järgi, kus see 1954. aastal esmakordselt kokku tuli. Külma sõja algusajal reaktsioonina kommunismiohu vastu moodustatud grupeeringus näevad paljud kriitikud tänapäeval vandenõulasi ja uue kapitalistliku maailmakorra salajasi ettevalmistajaid.

Vandenõuteoreetikute sõnul osalevad kohtumisel ainult nende riikide kodanikud, kellel on mingit võimu, ning see et Eestit kohtumisel ei esindata, peaks olema meile oluline märk. Mõnede hinnangul soovitakse panna toimima suisa nn uus maailmakord ehk totalitaarne maailmavalitsus.