Canoni kompaktkaamerad on tuntud eelkõige seeriatega PowerShot ja IXUS, kirjutab Digitest.ee.

Seekord võtamegi luubi alla ühe seeria IXUS kaamera, järjekorranumbriga kuuskümmend-midagi: Canon Digital IXUS 140 (mujal tuntud kui ELPH 130).

Silmapaistvamad omadused:

* 8x optiline suum (28-224 mm)
* optiline stabilisaator
* WiFi
* metallkorpus
* 3" LCD ekraan

IXUS 140 on kujundatud, järgides selle seeria omapära: väljapeetud sirged jooned, ei mingeid liigseid nuppe või vidinaid, silmapaistvad kroomitud detailid.

Esipaneelil ilutseb nii pisikese kaamera kohta võimas objektiiv: 8x suumi ja optilise stabilisaatoriga. Nagu ikka, leiavad oma koha ka välklamp ja autofookust abistav LED. Pisike kleeps alumises nurgas annab aimu kaamera nutikusest (sellest hiljem).

Tagumine paneel on samuti puhas klassika: 3-tolline ekraan (ei ole puutetundlik) vasakul ja kokku pressitud juhtnupud paremal.

Ülevalt allapoole liikudes: täisautomaat- ja programmrežiimi vahetamise nupp, eraldiseisev nupp video salvestamise tarvis, viie juhtnupu "minikompleks" erinevate parameetrite seadistamiseks, taasesitusrežiimi ning menüünupp.

Ülemisel korpuse osal asuvad kõrvuti sisse/väljalülitusnupp ning päästik.

IXUS 140 on tehtud võimalikult kasutajasõbralikuks. Või õigemini lollikindlaks – oleneb, kuidas võtta.

Režiimilülitil on ainult kaks asendit, eraldi videorežiim puudub, ei mingit segadusttekitavat käsitsi juhtimist. Kas see tähendab ka, et selle kaameraga tulevad ilusad pildid niisama lihtsalt? Üldjuhul võib nii öelda küll.

Loe täisteksti ja vaata testipilte saidil Digitest.ee.