Uudne tasuta mobiili- ja veebipõhine fotojagamisteenus Groupimg võimaldab luua suletud gruppides ühiseid fotoalbumeid, mille jagamiseks piisab vaid e-posti aadressist.

"Erinevad fotode jagamise keskkonnad nagu Instagram, Picasa, Flickr, Dropbox, Facebook jne pakuvad samalaadseid võimalusi, kuid igal keskkonnal on oma puudujäägid...

Arendamisel oleme püüdnud fotode jagamise ja vahetamise kasutajatele võimalikult mugavaks teha ning muutnud teiste keskkondade puudujäägid Groupimg teenuse tugevuseks," selgitab Groupimg kaasasutaja Anne Jääger.

Põhieelised sarnaste teenuste ees:

* Ühiste fotoalbumite loomine privaatsetele gruppidele

* Kasutajakontot looma ei pea, sisenete e-posti aadressiga

* Veebialbumi jagamine läbi Groupimg lingi

* Võimalus kasutada nii veebi- kui ka mobiilirakendust (Android, Apple'i seadmed).

"See on hea võimalus jagada fotosid lähedastega, kel puuduvad kontod sotsiaalvõrgustikes ning kes kasutavad vaid e-posti," räägib meeskonda kuuluv Anne Jääger.

Kui veebi sisenetakse e-postile saadetud lingi abil, siis ei ole vaja üldse sisse logida, Groupimg tunneb lingi järgi kasutaja ja tema albumid ära. Veebi- või nutirakenduses on vaja esimesel korral sisestada e-posti aadress, kuhu saadetakse autentimislink.

TÜ arvutiteaduse instituudi tudengite looming valmis tarkvaraettevõtluse projekti raames.

Kursuse juhendajate Georg Singeri ja Ivo Mägi sõnul on see esimene tulem tänavu Tartu ülikoolis käivitatud tarkvaraettevõtluse kursuselt, mille eesmärk on tõsta tudengite teadlikkust ettevõtlusest ja suunata rohkem IT-valdkonna lõpetajaid ettevõtlust alustama.

Groupimg meeskonda kuuluvad Anne Jääger, Oliver Meus, Sigmar Muuga, Roland Kriibi ja Mikk Pavelson.