Google'i esindajad on mõistnud, et Chrome OS vajab tulevikule mõeldes suuremat kasutajaskonda kui spetsiaalselt selle jaoks mõeldud sülearvuti Chromebook on suutnud tekitada.

Seetõttu kolis Google oma brauseripõhise opsüsteemi arvutitele - Windowsile, Linuxile ja OS X-ile.

(Kui te veel ei tea: Chrome OS on opsüsteem, mida saab kasutada täiesti brauseripõhiselt ja netis.)

Firma siht on muuta oma tasuta ja populaarne tarkvara arvutikasutajale nii tähtsaks, et tal pole soovigi enam Chrome'i aardekirstu juurest eemalduda. Tavaline arvuti moondub seega ise Chromebookiks!

Juba praegu kasutab suur osa meist mitmeid Google'i teenuseid - nt Gmaili, Google Mapsi jms. Kui Chrome OS meid osavalt suunaks, võib vabalt eksklusiivseks Google'i toodete kasutajaks jäädagi.

Moodsa opsüsteemi edu alus on kasulikud rakendused. E-pood Chrome Web Store sisaldas varem tõelise tarkvara asemel peamiselt linke saitidele, mis olid äppideks maskeeritud.

Nüüd on nende asemel pakendatud äpid - veebipõhine tarkvara, mis sünkroniseerib andmed pilve, aga töötab ka netiühenduseta.

Chrome OS pakub Windowsi-kasutajale (tulevikus ka Linuxis ja OS X-is) võimalust luua tegumiribale Chrome App Launcher. See on eraldi saareke, mis kuvab paigaldatud veebirakendused mugavalt ühte paika. Avatud äpp töötab iseseisvas aknas ja on nähtaval ka tegumiribal.

Mõelge sellest kui Chrome'i isiklikust Start-menüüst. Kuna Microsoft ei toonud Start-menüüd Windows 8 keskkonda, võib selle alternatiiv muutuda võtmeks Chrome'i kampaanias tavaarvutite sõbralikus ülevõtmises.

Pakendatud äppe saab Windowsile paigaldada juba nüüd. Valikus on näiteks populaarne mäng Cut the Rope, Any.DO, Google Keep jne. Saab ka kasutada puuteekraani vahendusel ja offlain.

Google'i soov arvutite maailm tasapisi üle võtta on realistlik. Kasutaja saab tasuta korralikku tarkvara, arendajad võimaluse luua äppe, mis sobivad igale opsüsteemile ja mida saab lisada tava-Windowsi keskkonda.

Enamus tarkvarast nõuab muidugi brauseri Chrome kasutamist, aga see on levinud ja populaarne töövahend juba niigi. Nagunii te polnud nii naiivsed, et arvata nagu Google'il oleks ükspuha, mis brauserit kasutate?!