• Praegu on Saksamaal 7114 elektriautot
• Koos hübriidautodega on see number 72 109
• Aasta lõpuks on oodata 16 uut elektri- ja hübriidautot turule

Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga on ainult 7114 autot Saksamaa 43,4 miljonist sõiduautost elektriautod. Isegi kui sellele numbrile liita hübriidautot, ei ole see number väga veenev – vaid 72 109.

„Meie plaanid ja eesmärgid on väga auahned, kuid meil on väga hea võimalus neid kõiki täita,“ teatas kantsler valitsuse pressiteatel.

Business Week raporti kohaselt usuvad autotööstuse analüütikud, et kantsleri eesmärgid on liiga suured. Elektriautod ei ole odavad ja pikk laadimisaeg on ilmselged põhjused, miks sakslased ei ole keskkonnasäästlikke autosid omaks võtnud.

„Kliendid ostavad elektriautosid vaid siis, kui nad on mõistliku hinnaga ja on olemas piisav laadimise taristu. Nad ei ole piisavalt kindlad, et võtta auto vahetust ette,“ ütles Siim Kallas Berliinis toimunud pressikonverentsil.

Elektriautode müük Saksamaal on aeglustunud ja üheks suurimaks põhjuseks on ebapiisav valitsuse toetus. Sellest hoolimata jätkavad Saksamaa autotootja elektriautode arendamist ja Daimler, BMW ning Volkswageni kontsern plaanivad aasta lõpuks tuua turule 16 uut elektri- või hübriidautot.