Fotode ja videote jagamisele orienteeritud keskkonnas Flickr saab nüüd iga soovija tasuta tervelt terabaidi pilveruumi.

Tuhande gigabaidi kasutamisele on siiski mõned piirangud, nimelt võib pilt olla maksimaalselt 200 MB ja full-HD video 1 GB suur. Tavapäraste digikaamerate failid aga nii suured pole, mistõttu võib keskkonda laadida oma pildid muretult täismõõtmetes.

Lisaks pakub Flickr kahte tasulist paketti. 50 dollari eest aastas ei näe keskkonnas ühtegi reklaami, aga tervelt 500 dollarit aastas maksab topeltsuur ehk kaheterabaidise mahuga pakett.

Kuigi tasuta terabait kõlab heldelt, on Flickri uuendused siiski paljudes senistes kasutajates pahameelt tekitanud. Varem 25 dollari eest aastas Flickr Pro teenuse ostnud inimesed said piiramatult pilveruumi, kuid nüüd selle konto kehtivust pikendada ei saa. Paljude profifotograafide töövahendiks olnud Pro konto tuleb kas vahetada tasuta terabaidise konto vastu või 500 dollari eest aastas kahe terabaidiga konto vastu.

Sellest rohkemgi on tüli tekitanud Flicrki uus väljanägemine. Senised kasutajad peavad seda liiga pealetükkivaks, õudseks, kohutavaks, umbseks ja kurdavad, et kujunduses pole õhku.

Anna teada, mida arvad tasuta terabaidi pakkumisest? Kui sa oled sa varasem Flickri kasutaja, siis kirjuta, mida arvad keskkonna uuendustest.