"Konkursi eesmärk on innustada looma uut ning esile tooma juba olemasolevaid interaktiivseid materjale, mis pakuvad lastele ja noortele võimalusi veebis õppida, mängida, avastada ja leiutada," sõnas Triin Kangur, projekti "Targalt internetis" teavitustöö juht.

Esitada võib erinevad materjale: veebilehtedest, blogidest ja videotest kuni mobiilirakenduste ja tahvelarvutimängudeni, mis pakuvad lastele loovaid, interaktiivseid, meelelahutuslikke ja hariduslikke tegevusi.

Osalema oodatakse nii täiskasvanuid kui ka kuni 18-aastaseid noori.

Täiskasvanud võistlevad kahes kategoorias: professionaalid, kes oma igapäevatöös tegelevad veebisisu loomisega või ostavad selleks teenust sisse (nt ettevõtted), ja täiskasvanud, kes teevad seda oma igapäevatöö kõrvalt (nt õpetajad, noorsootöötajad jne).

Lapsed ja noored saavad osaleda kahes kategoorias: individuaalselt või kuni kolmeliikmelise grupina ning klassi- ja koolikollektiivina.

Konkursitööde hindamisel arvestatakse sisu eakohasust, kasutajasõbralikkust ja atraktiivsust.

Töid saab esitada kuni 30. septembrini 2013 konkursi veebilehel  vastava kategooria vormi kaudu.

Parimate väljaselgitamine toimub kahes voorus. Esmalt selgitatakse žürii ja avalikkuse poolt parimad neljas kategoorias Eestis ning iga kategooria võitja läheb edasi võistlema üle-euroopalisse vooru.

Eesti parimad tehakse teatavaks novembris toimuval auhinnatseremoonial ning Euroopa auhinna võitjad kuulutatakse välja 2014. aasta Turvalise interneti päeval 11. veebruaril.

Rohkem infot konkursi kohta leiate konkursi veebilehelt, kus vastav info on toodud iga osaleva riigi keeles.