Lühidalt: "uutel Maa-päritoluga marslastel" on vaja aeda, kus kasvatada taimi. Ilmselt ka robotit, kes seda kauget aeda hooldaks.

Kuna Marsil on väga hõre atmosfäär, siis vajavad taimed seal kasvamiseks kaitset äärmusliku ultraviolettkiirguse eest, ilmselgelt kupli all, mis siiski võimaldaks piisavalt päikesevalguse läbipääsu, et taimed kasvada saaks. Ka peab see kuppel olema piisavalt tugev, et Marsi tolmutormid seda ära ei lõhuks.

Kickstarteris kogutakse juba raha Marsi-aia ja AstroGardening robotkulguri ehitamiseks. Praegu on koos küll vaid 18 protsenti vajalikust summast.

Taimed vajavad ka sooja, sest väljaspool kuplit on keskmiselt külma -63 kraadi Celsisuse järgi. Päikesepaneelid ja muud soojendusallikad peaks pakkuma vajaliku soojuse, kirjutas teisipäevane Universe Today. Vedelat vett on ka vaja, et pinnast niisutada, kuid kõik vesi Marsil on jäätunud olekus pinnase all, seega enne tuleb jääd kaevandada ja sulatada. Marsi atmosfäär koosneb peamiselt süsihappegaasist (CO2), mistõttu inimene seda sisse hingata ei saa, taimed aga saavad. Taimed saaks kasutada atmosfääris olevat CO2, et fotosünteesiga toota juba inimeste elutegevuseks vajalikku hapnikku.

Kõike seda on vaja testida aga enne, kui inimesed Marsil jala maha panevad, eksperimentidega nii Maa, kui võimalik, et ka Kuu peal. Ulmefilmides näeme me kosmilisi kasvuhooneid juba ligi pool sajandit tagasi, aga seni pole inimkond veel praktikas selliste kuplite toimivust testinud. Rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) väikesmahulised eksperimendid taimede kasvatamiseks ei ole mingil juhul tegelik praktika. Kuu peal käidi 1970. aastatel küll golfi mängimas, aga mitte kurke kasvatamas.

Kosmosekasvuhooned ulmefilmis Silent Running (1972):

Elamiskõlbulike kapslite ja kuplite ideid on NASA ja ka Vene kosmoseagentuur juba ammu arendanud, teada on ka hiinlaste teaduslik huvi Kuu peal "kurkide kasvatamise" vastu. Mars One koloonia on aga peamiselt eurooplaste, täpsemini hollandlaste ettevõtmine.

Kurkide kasvatamine oleks küll ilmselt veidi ennatlik, vajavad nad ju kasvamiseks palju vett, aga spargel, kartul, bataat, redis, harilik lutsern ja munguba võiks küll Marsil kasvada. Hollandi teadlased Wieger Wamelinki juhtimisel uurivadki tõsiselt millised Maa taimed võiksid toime tulla Marsi pinnases, mis teatavasti ei ole just võrreldav viljaka huumusega Maa peal.