Roboti juhtimisega tegelevad eksperdid NASA juhtimiskeskuses järeldavad, et Opportunity on viinud end ise puhkeseisundisse. Nagu ilmnes, on see toimunud 22. aprillil, kui marsikulgur tuvastas probleemi oma rutiinses kaameratestis.

"Me leidsime ta uinunud olekus, nn automode'is, milles ta säilitab küll energiatasakaalu ja sidepidamise ajakava, kuid ootab korraldusi Maalt," teatas Pasadenas Californias Opportunity projektijuht John Callas. Nüüd saadeti talle uued korraldused ja eks näeb kas ta neid täita suudab.

Opportynity ja Spirit on kaks väiksema golfikäru suurust marsikulgurit, mis jõudsid Marsile aastal 2004. Spirit lakkas lõplikult töötamast 2010. aastal, Opportunity on visalt liikumist jätkanud tänaseni. Curiosity meenutab juba mõõtmetelt parajat maasturit.

Marsivarjutusi, kus Marss kaob Maalt vaadates teisele poole Päikest, juhtub iga 26 kuu tagant, Opportunity jaoks oli see juba viies kord. Curiosity eelnenud rikke tõttu hoidus aga Maa juhtimiskeskus seekord sel ajal igasuguste korralduste saatmisest Curiosityle ja Opportunityle, et vältida vigase andmevoo jõudmist nende arvutitesse.