Tollaste kõlakate põhjal võis seda rõõmsat sündmust oodata aprillis. Nüüd selgus, et MS esmatutvustab kolmandat Xboxi 21. mail.

Varane esitlus toimub kinnise üritusena tootja "koduväljakul" Redmondis. Sisse pääseb kutse ja eelregistreerimise alusel. Ülejäänud võivad sündmuste käiku kaeda netist otseülekandena.

Laiem esitlus hoidub aga (juunis toimuva) messi E3 ligi, mil MS tõotab ka pakkuda esimese mängulaine täielikku ülevaadet.

Järgmise Xkasti Achilleuse kand ehk suurim nõrkus võib olla senikõmutatu põhjal see, kui töötav konsool nõuab piraatlusega võitlemise - vabandust, digiõiguste haldamise - nimel pidevat netiühendust.

Kogemused on näidanud, et isegi kui puhtalt võrguühendusega probleeme ei teki, esineb neid küllaga teenusepakkujate (serverite) poolel. See võib nii mänguelamust tugevalt rikkuda kui ka halval juhul selle teadmata ajaks seisata.

Muus osas on hetkel põnevaim küsimus, kas konsooli on lisatud Kinect (ja kas täiskõrglahutusega), et seade ise ja vähemalt osa selle lõbuvarast tunneks ära kasutaja žeste ja viipeid.

Foto: Microsoft