4K- ehk ultrakõrglahutusel põhineva kodukinorevolutsiooni vedajad teevad kõik võimaliku, et meid Full HD juurest "tulevikku" meelitada.

Juba on turul taskukohane 4K-teler, kallimate mudelitega saab tasuta filme, Thunderbolt omandab 4K toe... nüüd siis uus vinge graafikakaart, mis näitab 4K-lahutuses tippmängudele, kes on boss.

Foto: AMD

"4K-tippmängud" on mõistagi need juba müügilolevad arvutimängud, mis on hiljuti juba ultrakõrglahutuse toe omandanud.

Nende seas värske "Tomb Raider" ja "Crysis 3", mille saab vastse tipp-Radeoniga lahkelt kaasa. Karbis olla veel viis mängu, millest on hetkel teada "Far Cry 3: Blood Dragon" ja "BioShock Infinite".

Huvitav lisamärkus. AMD demonstreerib graafikuna, kuidas Radeon HD 7990 ületab 4K ekraanile manamises konkureerivat kaarti nVidia GTX 690.

Samas ei avalda nad kaadrisagedusi uuemate teoste puhul nagu nelik, mida 7990ga kaasa saab. Lohutuseks saame teada, et "Crysis 2" tulemus küünib 40 fps ligi.

Foto: AMD

Igatahes, uue tipp-Radeoni näitajad:

* 8,6 miljardit transistorit, 4096 stream-protsessorit, kaks graafikaprotsessorit – 8 terafloppi arvutusjõudu, mis ületab HD 7970 oma kahekordselt ja PlayStation 4 oma kuuldavasti neljakordselt.

* 6 GB GDDR5 muutmälu,

* CrossFire'i võimalusele mõeldes PCI Express 3.0 tugi

* massiivne jahutussüsteem, mis olla 3 dB vaiksem Titani omast ja 10 dB vaiksem GTX 690 omast

* suudab pildiga "toita" samaaegselt kuuldavasti viit ekraani

* hind USAs: 999 dollarit (~770 eurot), meil loodetavasti vähem kui 999 eurot...