Raketi algne nimi oli Taurus II, aga arendustööde käigus nimetati ta tähe järgi ümber Antares-raketiks. Edasistes plaanides on, et nendega hakatakse rahvusvahelise kosmosejaama varustamiseks teele saatma mehitamata kapsleid Cygnus. Avalennul oli kaasas vaid Cygnuse kaalusimulaator ja kaks pisisatelliiti. Start õnnestus Wallopsi saarelt Virginias. Mulluse seisuga oli Antarese ja Cygnuse arendustöödeks kulutatud ligi pool miljardit dollarit, millest 171 miljonit saadi NASA-lt.

Orbital Sciences on 1982. aastast Virginias tegutsev ettevõte, mis ka varem varustanud tellijaid kõikvõimaliku kosmosetehnikaga, ennekõike sellisega, mis vajalik satelliitide üles toimetamiseks. Samas on nad osalenud ka raketitõrjesüsteemide arendamisel. Nad osalesid ka mehitamata kosmoselennuki X-34 väljatöötamisel, kuni see plaan 2001. aastal liiga kulukana seisma tuli panna. Sama saatus tabas 2004. aastal lennukeid X-43.

Esimene lend Cygnus-1-ga peaks korraldatama juunis, siis juba põkkumisega ISS külge. Cygnus-1 peaks ISS-ile viima 550 kg varustust ja tooma tagasi 1000 kg, et koos selle prahiga atmosfääris ära põleda:

Orbital Sciences üritab konkureerida teise erafirma SpaceX kosmosekapslitega Dragon, aga need on end juba edukal kosmoselennul tõestanud. Dragon suudab üles viia kolm tonni kraami, Cygnus maksimaalselt kaks tonni.