Tomahawk teeb muusikanautimise selles mõttes veel mõnusamaks, et toob kõik su kasutatavad äpid ja teenused (alustades YouTube'ist) ühte kohta kokku.

Tomahawk on saadaval nii Windowsi, Linuxi kui ka Mac OS X opsüsteemiga arvutitele.

Valides Settings-menüüst Configure Tomahawk, kuvatakse terve pikk rida muusika- ja striimingusaite - leia ainult endale sobivad.

Mõni neist eeldab juba (tasulise) kasutajakonto omamist vastaval saidil või teenuse juures. Leidub siiski ka piisavalt kontovabasid - eestlase jaoks on vast põletavam küsimus, mida Eestis kasutada saab.

Tomahawki saab ühendada ka oma sotsiaalmeedia-kontodega, et sealsetele kontaktidele muusikasoovitusi jagada ja ka nende kuulatava kohta infot saada.

Muusikahuvilisel on tõenäoliselt gigade kaupa digimuusikat, mis kõvakettale või mujale salvestatud. Tomahawk on nõus sellega arvestama ja sellegi netipõhise muusika kõrval nähtavale tooma, kui vastavad kaustad või võrgukohad Collectioni alt märgistada.

Otsinguid saab teha nii oma salvestatud muusika, netiteenuste kui ka sotsiaalmeedia-kontaktide kollektsioonide põhiselt (viimasel puhul tuleb küll Tomahawki konto siduda Google Talki või Twitteri omaga).

Rakendus võimaldab luua ka "raadiojaamu", mis hakkavad esitama otsingu põhjal kogutavat muusikat. Otsida võib žanri, esitajat ja veel mitmete parameetrite põhjal, nt loopikkus.

Ja siis on muidugi Browse-osa, kust uut kuulamismaterjali otsida.