Kui te Windowsi-arvutit nagunii regulaarselt ja tihti taaskäivitate (seda näiteks töö lõpetamise järel sulgedes), võivad meeldetuletused restarti kohta üsna tüütuks muutuda. Eriti kui kaob valik seda edasi lükata.

Windowsi võib sättida ka mitte ise taaskäivituma. Testisin nippi Win7-s, aga see töötavat ka 8-s ja vanemates väljalasetes (ametliku info põhjal alates 2000 + SP 3 või XP Pro + SP1).

1. Avage Run-aken (stardimenüüst või klahvikomboga Win + R; Win on see Windowsi logoga klahv alumises reas).

2. Tippige sinna gpedit.msc ja vajutage Enterit.

3. Avaneb selline tore tööriist nagu Local Group Policy Editor, kus leidke vasakul menüüs Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components ja siis parempoolses aknas Windows Update. Tehke sellel klõps.

4. Paremale tekib valik No auto-restart with logged on users for scheduled automatic updates installations. Tehke sellel topeltklõps.

5. Avaneb uus aken, kus saab valida Not Configured, Enabled või Disabled. Valige Enabled ning kinnitage seda Apply ja OK-ga.

Kui tahate, et muutus hakkaks kohe toimima, avage uuesti Run-aken (nagu punktis 1), kirjutage sinna gpupdate /force ja vajutage Enterit.

NB! Kui teie Windows 8 väljalase ei sisalda Group Policy Editori, saate asja läbi viia ka opsüsteemi registri kaudu.

Selleks avage Run-aken, tippige sinna regedit ja vajutage Enterit. Nüüd tuleb liikuda reas HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU... Kui WindowsUpdate\AU puudub, võib selle ka ise luua.

Siis avage parempoolses aknas (parema hiireklahviga) New-menüüs DWORD (32-bit) Value, tehke sellel topeltklõps, valige nupp Hexadecimal ning andke sellele väärtuseks 1. Number kirjutage ise aknasse Value data.

Seejärel tuleb üks taaskäivitus üle elada, et muutus jõustuks.