Seni pole Androidi nutitelefonides korralikku eestikeelset NFC (near field communication ehk lähiväljaside) rakendust olnud, kuid EMT tõi sel kuul välja üsna mitmekülgse app'i EMT NFC Starter.

Kui näiteks su kodusel Wifi võrgul on keeruline (ehk turvaline!) salasõna, siis võib NFC su külaliste elu palju lihtsamaks teha. Selleks võta paarieurone NFC kleebis ja seadista see Wifi võrgu nime ning parooliga. Kui sa tahad edaspidi uue seadme Wifi võrku ühendada, aktiveeri selles NFC ja viibuta kleebise ees - ilma parooli sisse toksimata saadki võrku.

NFC kleebised võivad ka mujal elu mugavamaks teha. Pane üks autosse, mille juures telefoni viibutades käivitub automaatselt Bluetooth ja navirakendus. Või magamistuppa, kus telefoni viibutades lülitad selle vaiksele režiimile.

Ei maksa imestada, kui varsti avastavad NFC ka Eesti turundajad. See võib tuua näiteks NFC kleebised, mille juures telefoni viibutades saad sooduskupongi või lingi pakkumise koduleheküljele.

Muidugi suudab NFC palju rohkemat, kui kleebistesse salvestatud käske välja lugeda. Suurimad Eesti pangad töötavad praegu koos EMT-ga välja mobiilse rahakoti rakendust, mis võimaldaks NFC abil poes või kohvikus maksta (loe lähemalt: "Neli panka ja EMT loovad mobiilset rahakotti"). NFC abil saab ka telefoni ja juhtmevaba kõlari paaritada. Vaata videost: