Hinna poolest konkurentidest oluliselt soodsamana ei jäänud see optilise kvaliteedi poolest praktiliselt alla ühelegi neist ning nõnda teenis see objektiiv harrastajate makropildistajate seas endale kadestamisväärse reputatsiooni, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Tehnikaülevaatedki kiitsid Tamroni 90 mm pildikvaliteeti, aga tõid samas valupunktina välja aeglase teravustamise ning mõnikord ka värinastabilisaatori puudumise.

Tõepoolest – olid ju mõlemal konkurendil – nii Nikonil kui ka Canonil – 2009. aastaks stabiliseeritud ja sisese teravustamismootoriga makrotorud olemas.

2012. aasta sügiseks oli ka Tamroni jaoks aeg küps. Photokina fotomessil esitles see Jaapani optikameister uut versiooni senisest 90 mm makroobjektiivist.

AF 90mm f/2.8 SP DI VC USD Macro evib nüüd lisaks seniselt suurepärasele optikale nii värinastabilisaatorit kui ka kiiret ja vaikset teravustamismootorit – omadusi, mis ju makropildistamise juures väga olulised ei olegi, kuid näiteks portreede pildistamisel fotograafi töö oluliselt lihtsamaks muudavad.

Photopointi kauplustesse jõudis see uus Tamron 90 mm VC Canoni bajonetiga objektiiv mõned kuud tagasi. Eelmisel nädalal lisandus valikusse ka Tamron 90mm VC makroobjektiiv Nikonile.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Photopointi ajaveebist!